14. nov
 
SV – garantisten for rød-grønt styre
Hvem skal styre Eidsvoll etter valget? Det politiske bildet har blitt tydeligere enn det før ofte har vært i Grunnlovsbygda.

Publisert: 07.sep.2019 16:00
Oppdatert: 06.sep.2019 23:29

De borgerlige partiene (H, FrP, KrF, V og Pensjonistpartiet) har sluttet rekkene om en velkjent høyreplattform der skatteskjerming står på topp og velferdstjenester derfor må vike. Den samme alliansen har de siste åra samlet seg om budsjettforslag med lange kuttlister – fra Frisklivsentralen til Læringssenteret til innføringsklasser for fremmedspråklige og økte SFO-priser, for å ta noe få blant mange eksempler på usosial politikk.

Så langt er dette bare forslag. For den siste perioden har de rødgrønne partiene vært i posisjon, og vi har vært sammen om å skjerme de viktigste velferdstjenestene også i tider med en anstrengt kommuneøkonomi. Slik er det fordi SV kom i vippeposisjon etter valget for fire år sida. Vi brukte vår tyngde til å holde partiene til venstre sammen og blokkere mulige allianser med høyrepartiene. For SV er politikkens innhold viktigere enn posisjoner, og derfor vil vi aldri søke styringsmakt ved å gå til Fremskrittspartiet eller Høyre. Vi støtter gjerne gode forslag for bygda vår uansett hvilket parti de kommer fra. Men faste samarbeidsavtaler inngår vi bare med sentrums- eller venstrepartier.

Vi må sikre driftsbudsjettene til velferdstjenestene og ha råd til nødvendige investeringer i barnehage, skole og eldreomsorg. Men SV tar samtidig den vanskelige økonomiske situasjonen for Eidsvoll på største alvor, og derfor er vi også opptatte av å bedre inntektsgrunnlaget i kommunen. Gjennom våre budsjettforslag over flere år har vi vist at det er mulig å få til begge deler.

For velgere med hjertet til venstre er SV den sikreste garantisten for fortsatt rød-grønt styre i Eidsvoll. Godt valg!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no