23. jul
SKOLE: – Vi ønsker å være ansvarlige politikere også når det gjelder økonomiske prioriteringer, og da må vi velge de løsningene som gir kommunen mest for pengene, skrivere representnatene for Ullensaker SV. Arkivfoto
 
SV bruker pengene fornuftig
POLITIKK: Stein Vegar Leidal representerer kommunestyret i Ullensaker for Venstre. Leidal diskuterer i Eidsvoll Ullensaker Blad (nettutgaven, 14. august 2018) blant annet Sosialistisk Venstrepartis politikk.

Dét er vi svært takknemlige for. I likhet med alle andre politiske parti og alle andre, kan nemlig vi òg mene og gjøre feil, og en god debatt kan bidra til å rette opp sånne feil.

Nettopp derfor hadde det vært en ubetinget fordel om Leidal hadde diskutert standpunkt vi faktisk har, ikke sånne som han tillegger oss. For eksempel skriver han: «Opposisjonen hevder at vi har gjort Ullensaker til en gjeldsslave. Samtidig vil de bygge flere kommunale sykehjem og skoler. En avklaring av hvor pengene skal komme fra vil hjelpe både Venstre og velgerne før neste valg skal tas.»

Ikke økonomisk begrunnet

Ullensaker SV har aldri sagt at investeringer i skole og sykehjem skal gjøres uten låneopptak, slik Leidal antyder, men vi har ønsket andre løsninger enn OPS (= Offentlig Privat Samarbeid), siden flere uavhengige konsulenter har understreket at det ville være det billigste for kommunen.

Da Gystadmarka skole ble planlagt, ba rådmannen om råd fra to uavhengige konsulentfirma om OPS i forhold til å bygge i egen regi.

Begge firmaene rådet kommunen til å bygge i egen regi, og begrunnet det med reglene for for kompensasjon MVA (= merverdiavgift) og kommunale lånebetingelser. Men dette ønsket ikke posisjonen å høre på, fordi valget av OPS-løsning er rein ideologi og ikke økonomisk begrunnet. Det samme valget gjorde posisjonen igjen da kommunen planla ny skole på Algarheim. Vi ønsker å være ansvarlige politikere også når det gjelder økonomiske prioriteringer, og da må vi velge de løsningene som gir kommunen mest for pengene.

Et eksempel som viser fornuftig bruk av penger fra opposisjonen, er forslaget vårt i budsjettet for 2018, om å ta i bruk rommene på rehabiliseringsavdelingen på Gjestad for å avlaste behovet for sykehjemsplasser. Vi fant 10 millioner kroner til å dekke driftsutgiftene, men her valgte posisjonen å la rommene stå ubrukte og heller kjøpe plasser i andre kommuner!

Samarbeider

Ullensaker SV samarbeider med alle partiene i opposisjonen (Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Miljøpartiet De Grønne og Rødt) om budsjettene, og har lagt fram alternative budsjettforslag hvert år. Leirdal burde være kjent med disse, siden han sitter i kommunestyret.

Så Leirdal bør følge med i budsjettdebatten og sette seg inn i forslagene opposisjonen kommer med, framfor å tillegge SV meninger partiet faktisk ikke har.

Ellers tar Leirdals innlegg utgangspunkt i et avisinnlegg fra to medlemmer av Arbeiderpartiet. Dette får Arbeiderpartiet eventuelt selv svare på.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Jo Gjessing, Ullensaker SV
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no