20. apr
 
Svar fra kommune og politikere – et ukjent begrep?
Byinnspill er sendt, både i epost til Ullensaker kommunes Plan og næringsavd., samt i avisinnlegg til administrasjonen.

Publisert: 10.nov.2017 06:00
Oppdatert: 08.nov.2017 14:36

Men hører fotfolket noe fra de styrende makter? Nei, ikke et pip!

30. mars var mange møtt opp i Ullr for å høre kommunens plan for kartlegging av kjente og ukjente friluftsområder. Innbyggernes tilbakemelding var ønsket innen 28.5.17.

Da vi var interessert i også å bevare noen grønne områder blant murblokkene i «the city of lights», Jessheim, skrev vi ivrig ned våre forslag.

Vi ga 9.5. nøye benevnelser med både A-område, topp brukerfrekvens og LR-kategori for våre prioriteringer, Langelandsfjellet og Parktoppen.

Etter et par eposter til kommunen, fikk vi bekreftet at forslagene var mottatt. Siden den gang har det vært musestille.

Søndag 10.9. inviteres det igjen til folkemøte for innblikk i Jessheims utvikling fra bygd til by. Og nok en gang ber både ordfører og andre innledere om innbyggerinnspill til byutviklingen.

14.9 ble mine publisert både i EUB og RB. Her ble igjen nevnt bevaringsforslag for friområdene, viktigheten av markagrenser, at de gamle trehus med sitt særpreg og identitet ikke må mures inne av nye blokker etc.

Et nytt museum får man vel ennå ikke i nær framtid, men Nordens største gravhaug, Raknehaugen, som bør være kommunens stolthet, foreslo jeg at det skapes mer blest om i byen med skilt og opplysningstavle, eventuelt med en modell i rådhuset.

Intet ble kommentert fra kommune eller politikere.

Byplankomité skal igangsettes, med hvem? Podkast med kommunen er bra, men ikke alle kan bruke digitale medier! Brev er sendt noen innbyggere og telefonintervju er tatt med andre for å høre folkemeninga.

Men er ikke dette i seneste laget? Vår vakre nybygde kirke er snart skjult av ruvende blokker, og det neste blir vel at rådhuset forhøyes med 6–8 etasjer!

Utbyggingen er bestemt over hodene våre med en detaljert planlegging for bygg og antall innbyggere fram til 2030. Det leies inn spesialister for å takle parkeringsproblemene, hva skjer om en ti års tid når byen vokser med enda 20.000?!

På småveiene våre parkeres biler, og vi låner ut noe av eiendommen til langveisfarende, fortvilte lærere og elever uten parkeringsplass.

I villaområdet vårt uetnfor sentrum er det på en tomt plassert 3 hus og 3 garasjer. Hva med brannforskriftene? På en annen liten tomt spretter flere leilighetsbygg opp. Er alt fritt fram? Er Byggekomiteen en saga blott? Hvor langt utenfor sentrum skal det fortettes?

Tro ikke – at jeg er alene om å stille disse spørsmålene.

Hvis våre politikere mener noe med at folkemeninga skal lyttes til og at engasjement settes pris på, så bevis det med å besvare ovennevnte spørsmål.


 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no