17. jul
VESKST: – Våre utfordringer ligger i å satse på mer utbygging og infrastruktur, for å imøtekomme veksten på en skikkelig måte, skriver Einar Madsen i svaret til Høyres Hans Hagene. Illustrasjonsfoto
 
Svar til Hans Hagene (H)
Du verden, jeg leser i EUB den 30.6. om Hans Hagene meninger om Eidsvoll. Hans Hagene er høyremann og representerer, som ham selv skriver, et parti som aldri har hatt ansvaret for driften av Eidsvoll Kommune.

Publisert: 04.jul.2018 16:00
Oppdatert: 04.jul.2018 16:03

Da blir det lett å legge skylden på andre. Siden Hans Hagene er så godt kjent om Eidsvolls historie, så hadde det vært fint og opplysende om han kunne dokumentert hva og hvilken politikk Høyre gjennom de siste 100 år har foreslått eller kommet med av forslag til forandringer, men nei, han gjør ikke det.

Hadde Høyre hatt noen løsning og vært et seriøst alternativ til å ha styringen i Eidsvoll, hadde de kanskje overbevist våre innbyggere om det, men kun evinnelig prat om effektivisering og at vi må tenke nytt uten å komme med konkrete forslag, gjør at de fortsatt sitter i opposisjon og klager. Folk lar seg nemlig ikke lure av at løsninger er kutt og atter kutt.

ØNSKE VI LÅ HØYERE

Jeg er den første til å innrømme at vi skulle ønske vi lå høyere på kommunebarometeret på en rekke felter.

Eidsvoll er en bra kommune, men vi kan selvfølgelig bli bedre. Hans Hagene nevner de områdene hvor utfordringene er størst. Jeg er også enig i at vi må ta tak i dette, men det er også blitt gjort gjennom budsjetter over flere år.

EN VISS FREMGANG

Vi kan derfor se en viss fremgang på mange felter i kommunebarometeret. Hans Hagene nevner imidlertid ikke der hvor Eidsvoll skårer bra på kommunebarometeret. Eidsvoll er en av landets beste kommuner på økonomi og effektiv drift, i forhold til det behovet vi har. Det er dokumentert. Høyres svar på dette er altså mer effektivisering og flere kutt i tjenestene.

Selv om deres egen statsminister står og argumenterer i diskusjoner på riksTV, om flere hender i omsorgsyrker og om hvem som har skapt flest nye sykepleiere av hennes regjering og den rødgrønne regjeringen, svarer altså Eidsvoll Høyre med å foreslå enda flere kutt og ikke ansette folk i forebyggende tjenester som vil rette opp på sikt, mye av den utfordringen vi har og står foran.

PÅSTAND OM INNFLYTTING

Det mest oppsiktsvekkende med Hans Hagene er hans påstand om stillstand i innflyttingen. Man kan jo lure på om Hagene har fulgt med på hva som skjer i Eidsvoll.

Han har riktignok rett i at 2017 var et år med lav vekst i Eidsvoll (1 prosent), men dette går litt i bølgedaler og vi vet også at Fylkesmannen har stoppet opp på noe av utbyggingen på grunn av sine noe uforståelige innsigelser til våre planer om utbygging på Råholt og i Sundet. Men siden Hagene tydeligvis ikke følger med kan jeg opplyse han om at de siste 10 årene har Eidsvoll opplevd en vekst som tilsvarer 23,7 prosent, som er det samme nivå som Nannestad, men vesentlig høyere vekst en kommuner som, Nes, Gjerdrum, Bærum, Skedsmo og Hurdal, for å nevne noen.

HØYRE STEMTE IMOT

Og alle vet, det tror jeg til og med Hans Hagene har fått med seg, selv om hans parti Høyre, stemte imot å ansatte flere planleggere i kommunen, om alle de utbyggingsplanene som finnes i Eidsvoll og som utbyggere nå bare venter på med å få satt i gang. Mangel på vekst er nok ikke det største problemet for Eidsvoll de neste åra.

Våre utfordringer ligger i å satse på mer utbygging og infrastruktur, for å imøtekomme veksten på en skikkelig måte.

Og for at våre innbyggere som faktisk allerede bor her, skal ha et trygt og godt sted å bo og få de tjenester de har krav på, er det viktig å sette støtet inn på forebyggende arbeid innenfor de fleste sektorer. Da er Høyres prat om å tenke nytt og drive effektiv ikke troverdig uten at de kommer med konkrete løsninger. De eneste løsningene jeg har sett de har kommet med så langt, er å kutte i stillinger å sørge for at færre folk jobber på viktige tjenesteområder for bygdas befolkning.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Einar Madsen, ordfører Eidsvoll kommune
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no