17. jul
 
Jeg ønsker utvikling og nye boliger i Sundet, men vi må vite hva vi gjør
Svar til Venstre.

Publisert: 02.aug.2017 14:30
Oppdatert: 02.aug.2017 14:38

Som man roper i skogen…

Jeg ønsker utvikling og nye boliger i Sundet, men vi må vite hva vi gjør. Svært få av mine spørsmål har gode svar. Hvor skal barn leke og ha fri aktivitet? Dette var mitt viktigste spørsmål.

Noen tanker rundt svar og manglende svar:

Svaret er kano-, kajakk- og robotutleie på Vorma. Livsfarlig, Vorma er kald hele året og med sterke strømninger.

Plassen foran Vilberg barneskole som posisjonen ønsker å selge til boligutvikling.

Skjoldnestangen som allerede er solgt til utbygger. Til hvilken pris?

Sundtoppen som i dag er farlig med hensyn til trafikk, vann og høye husvegger på alle sider. Hvem skal utvikle dette til en park? Her må kommunen i så tilfelle kreve parkutvikling av utbygger, gjør dere det?

Aktivitetspark ved Fløteren, et svært lite område og farlig for barn grunnet nærheten til vannet. Barn og vann…

God plass til lek og aktiviteter for barn mellom sju store boligblokker med 300 boenheter på et lite område er og blir TULL. Det er heller ingen plasser for fri lek, ballspill etc. verken på Rubis, Skibladnersvingen eller Brygga i dag.

Med en utbygging, beregnet til cirka 20 år fører dette til svært dårlige oppvekstforhold for barn. Ingen barn bør vokse opp på en byggetomt.

Det leker barn med ball og sykler i gatene i Sundet allerede, svært farlig.

Kommunes tomt sør på Rubis burde blitt holdt igjen til fri lek, nå er den solgt til utbygger. Til hvilken pris?

Mye trafikk i et område med så mange boenheter. Vi snakker om cirka 500 boenheter til sammen her, alle må bruke samme innkjørsel, barnevennlig?

Det er som før skrevet beregnet et salg på cirka 30 nye leiligheter i året i Sundet. Mange er på banen. Det blir svært mange leiligheter i Eidsvold Blad-kvartalet, branntomten i Sundgaten, Bauer sin tomt i Sundsvingen, etter hvert Finsbråten fabrikker sin tomt, tomt ved Europris, tomter ved jernbanestasjonen. Ja, Ap ønsker også leiligheter på Vilberg barneskole sin tomt, måtte det aldri skje!

Det vil med andre ord ta minst 20 år før området ved Brygga er ferdig. I mellomtiden kan nye innbyggere kose seg på en byggeplass med lastebiler, heisekraner, bulldosere, brakkerigger, støv og støy. Det samme kan eksisterende beboere på Torget, Marte Marjas veg og Brygga kose seg med, rent velvære og gode boforhold? Antakelig vil ikke promenade være på plass før om 20 år heller.

Om 20 år utnyttes utmark som utgjør 90 prosent av Norges areal til boligbygging og dagens fortetningspolitikk vil man lese om i historieboken. Et håpløst prosjekt med mange sosiale problemer som resultat, drabantbyproblematikken som ble flyttet til landsbygda.

Ingen må godkjenne at elven fylles mer ut. Utrolig at kommunen godkjente den massive utfyllingen ved Skibladnersvingen med de kjente flomproblemene i Sundet.

Beboere i Marte Marjas veg mister sol og utsikt, boligene her er satt på vernelisten, men dette tar ikke Venstre opp.

Hva tenker Venstre på med hensyn til beboere, enkeltindividet?

Svært mange nye boliger i Sundet og omegn har ikke ført til økt detaljhandel, salget har gått dramatisk ned. Vi tiltrekker oss ikke beboere som i stor nok grad bruker Sundet som handelssted. Hva dere tenker om det? Ikke noe svar her.

En konsekvensanalyse vil være på sin plass, det nevnes ikke.

Hvem ønsker vi skal bo her? Hvem vil komme til å bosette seg? Hva blir konsekvensene for handel og kommunale inntekter/utgifter? Tidsperspektiv, hvor lang byggetid er akseptabelt?

Jeg inviterer på nytt Bakkehaug til en felles befaring!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no