20. aug
 
Ta ansvar, bygg skole
Hvorfor har ikke penger til planlegging av ny ungdomsskole i sørbygda i Eidsvoll fått plass i handlingsplanen fra rådmannen?

Publisert: 11.apr.2018 13:00
Oppdatert: 11.apr.2018 13:49

Etter mitt syn nærmer politikerne seg nå en ansvarsfraskrivelse på dette området. Det har nå i mer enn 10 år stått i kommuneplanen til Eidsvoll at de skulle samarbeide med Ullensaker om bygging av ny ungdomsskole for elevene i sørbygda i Eidsvoll.

Når politikerne ikke evnet å gjennomføre dette, ble det for cirka fire år siden tatt grep og som en nødløsning etter mitt syn, ble nåværende Råholt ungdomsskole bygd ut/ombygd for 100 millioner kroner for å få plass til dagens cirka 500 elever. Altså brukte man cirka en tredel av hva den «nye» ungdomsskolen ville kostet.

Prioriterer politikerne i Eidsvoll feil? De har i neste fireårsperiode satt av åtte millioner kroner til kjøp av tomt til ny barnehage i sørbygda. De har satt av penger til planlegging av ny barnehage på jordet ved Ås skole. De kjøpte Ankertunet barnehage på Eidsvoll Verk for 26 millioner kroner uten at det var et ord om dette i budsjettplanene.

Alle disse barnehageplanene er en råflott måte å bruke skattebetalernes penger på så lenge de private aktørene driver stabile og gode barnehager like godt som kommunen selv uten at barnehageplassene koster Eidsvoll kommune noe ekstra.

Pengene og plangleggingsinnsatsen må settes inn der den trengs mest.

Innsatsen må nå settes inn på å skaffe tomt til ny ungdomsskole framfor barnehage i sørbygda i kommende fireårs periode. Hvorfor kan jeg si dette?

Jo, elevtallet øker så mye at nåværende Råholt ungdomsskole ikke vil ha plass til alle elevene om cirka seks år. Ved å se på elevtallet i barneskolene i sørbygda ser jeg at fjerdeårstrinnet nå har passert 200 elever og de lavere trinnene har enda flere elever. Det betyr at om knapt fire år vil det begynne cirka 200 nye elever på Råholt ungdomsskole, pluss ny tilflytting. Med litt tilflytting vil trolig elevtallet ved Råholt ungdomsskole være cirka 650 om seks år. Og da er Råholt ungdomsskole for liten.

Når vi vet at det tar tre til fire år fra planleggingen begynner til skolen står ferdig haster dette nå.

Har så langt ikke sett et eneste politisk vedtak eller spørsmål i kommunestyret om dette?

Dersom den nye kommuneplanen som snart kommer på politikernes bord ikke inneholder nye arealer til offentlige formål i sørbygda, kan den ikke godtas. Sørbygda i Eidsvoll har så stor vekst at de trenger nye arealer til offentlige formål.

Ta ansvar, begynn planleggingen, skaff tomt til ny ungdomsskole snarest, det haster.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no