22. apr
FARLIG: Mobiltelefonen din kan bli din verste fiende om den blir stjålet og intime bilder spredd for alle vinde.
 
Ta dere i akt, jenter!
KOMMENTAR: Hvorfor driver jenter og tar private, intime bilder av seg selv? Og på toppen av det hele lagrer fotografiene på telefon og PC når deres største skrekk er at bildene skal bli spredd uten egen kontroll? Dere driver et sjansespill, jenter.

Publisert: 19.jan.2018 19:00
Oppdatert: 17.jan.2018 21:12

Bare den beskjeftigelsen å fotografere seg selv naken i forskjellige situasjoner, skurrer for litt meg. Det må ha noe med ego å gjøre, som jeg ikke forstår. Og er det ikke et tankekors av ungjenter som ikke kan dusje nakne sammen etter gymtimene, går hjem og tar bilder av de mest intime kroppsdeler og lagrer de på telefon?

Men så plutselig en vakker dag blir jentenes PC hacket eller telefonen blir stjålet. Bilder kommer på avveie, de blir spredd og så er marerittet blitt virkelighet. Hele verden får innblikk i de meste intime og personlige detaljer.

De første fotografiene ble tatt på 1820/1830-tallet, og siden den tid har folk bedrevet sporten nakenfotografering. Har man ikke ønsket at disse bildene skal bli tilgjengelig for gud og hvermann, så har man sørget for å bevare dem bak lås og slå. Dette er å anbefale også i dag, hvor man ikke fysisk må bryte seg inn for å stjele ting og tang. Går du med intime bilder av deg selv på telefonen som ligger i lomma eller i veska, kan du ikke være mye skuggredd.

Jeg tar ikke tyvene i forsvar. Så langt derifra. Jeg tar heller ikke de som uten tillatelse sprer private bilder i forsvar. De bedriver en virksomhet som er forbudt ved lov, og som de kan blir straffet for. I tillegg er det umoralsk og ondskapsfullt.

Men kjære, jenter - ta dere i akt. Gang på gang er vi vitne til slike tyverier, nå sist fra landslagspiller i håndball, Nora Mørk. Oppstyret er stort fordi hun er en kjendis, men vi vet at hun ikke er alene om å oppleve slike ting. Det skal jo ikke skje, men det skjer gang på gang. Hva med å ta sine forholdsregler? Må man ta slike bilder, så legg dem over på en minnepinne og slett dem fra nett og telefon etter at de eventuelt er sendt til utvalgte personer.

Det handler om å bruke vettet, ta litt ansvar for seg selv og spare seg selv for ubehagelige opplevelser.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no