22. apr
 
Ta kampen for hele stillinger!
SV vil at kommunene skal legge til rette for en heltidskultur der alle skal ha tilbud om hel stilling. Dette er mulig – det handler om politisk vilje.

Publisert: 29.apr.2018 12:00
Oppdatert: 27.apr.2018 11:53

Kvinnedominerte yrker er i all hovedsak organisert som deltidsyrker, og altfor mange kvinner jobber i dag ufrivillig deltid i helse- og omsorgssektoren. Noen kommuner, har klart å fjerne all ufrivillig deltid i helse- og omsorgssektoren i kommunen, og gi de som ønsker hele stillinger. Det er altså mulig, og absolutt noe som bør være et mål for alle andre kommuner.

Over 70 prosent av dem som jobber i helse- og omsorgssektoren jobber deltid. Dette er ofte kvinner, og mange ønsker å ha større stillingsprosent. SV vil jobbe for en heltidskultur der standarden er at alle skal få tilbud om hel og fast stilling.

Heltidsstillinger gir bedre pensjon og større økonomisk frihet enn deltidsstillinger. Ønsker vi likestilling, må vi også gi kvinner den samme økonomiske friheten som menn. En heltidskultur er med andre ord, også et godt likestillingstiltak.

Mange arbeidstakere som har redusert stilling jager også ekstravakter for å fylle opp arbeidstiden sin. Dette gjør det vanskelig å planlegge fritiden og privatøkonomien. Og takker du nei til ei ekstravakt, får du kanskje ikke det samme tilbudet neste gang. Dermed takker du ja, selv om du ikke kan, fordi du trenger den ekstra inntekten og et tilbud om ei ny ekstravakt senere. Ufrivillig deltid setter derfor de ansatte i en sårbar og svak posisjon overfor arbeidsgiver Med hele stillinger skaper vi trygghet for ansatte og et bedre arbeidsliv. Eidsvoll og Ullensaker SV tar kampen for hele stillinger. Vi mener at det er viktig at kommunene legger til rette for en heltidskultur der alle skal ha rett til en hel stilling. Dette er mulig – det handler om politisk vilje!

Gratulerer med arbeidernes internasjonale kampdag!

Roger Kristensen er leder Eidsvoll SV, Mahmod Ahmad er leder Ullensaker SV

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no