21. mai
 
Tåkelegging om økonomiske problemer

Publisert: 15.feb.2019 12:00
Oppdatert: 15.feb.2019 11:51

Ordfører Tom Staahle konsentrerer seg mer om mannen enn om ballen, og bommer derfor totalt i sitt tilsvar til mitt innlegg med krav om åpenhet rundt posisjonens forestående kutt i tjenestetilbudet.

Når ordfører nå skriver at man vurderer tidspunkt for den politiske behandlingen av rapporten med forslag til kutt fra Agenda Kaupang til utpå høsten og ikke offentliggjøringen av selve rapporten, så blir utfallet praktisk talt det samme.

Nemlig at informasjon som er vesentlig for innbyggerne i Ullensaker vurderes skjult til etter valget. Rapporten til Agenda Kaupang vil inneholde en rekke forslag til kutt i tjenestene som vil gå utover skole-, helsefeltet og feltet for idrett, kultur og teknisk. «Så store kutt som behovet viser, vil ikke kunne gjennomføres uten store konsekvenser for tjenestene» skriver Agenda Kaupang i sin første rapport. Når den edelige rapporten med forslag til kutt er ferdig allerede i slutten av mars, så må den være klar til politisk behandling før sommeren.

INnBYGGERNE MÅ FÅ VITE

Innbyggerne fortjener å få vite om skolen i nærmiljøet vurderes nedlagt, eller om bestemor må sendes til Hadeland som følge av mangel på sykehjemsplasser.

Hvilke av disse nedprioriteringene FrP, Høyre, Krf og V velger, må innbyggerne i Ullensaker få rede på så raskt som mulig. Ullensaker Arbeiderparti vil ikke gå med på et eneste kutt som går utover tjenestene. Vi vil heller finansiere disse ved innføring av en næringsskatt slik blant andre Lørenskog kommune har gjort.

Ordføreren har fortsatt til gode å fortelle hvorfor han synes det er viktigere at for eksempel OSL som tjener milliarder på salg av alkohol, tobakk og kosmetikk ikke skal bidra økonomisk tilbake til lokalsamfunnet, enn at vi skal kunne tilby alle som har behov for det én sykehjemsplass i egen kommune.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no