19. apr
smått. Pensjonistpartiets Hugo Aurdal har sansen for den siste Smått-spalten til EUBs Marit Lunddal Løken.
 
Takk til Marit Lunddal Løken
LESERBREV. Pensjonistpartiet i Eidsvoll takker deg for den lille artikkelen i EUB, under Smått: «Henger ikke på greip».

Publisert: 22.mar.2017 11:39
Oppdatert: 23.mar.2017 14:12

Dette støtter mitt debattinnlegg: «Er vi politikere i lomma på utbyggerne».

Jeg skal ikke gjenta det jeg skrev der, men håper de fleste andre partier og politikere i Eidsvoll kommune fikk med seg våre (Pensjonistpartiet) holdninger til å la utbyggerne – de fleste kun med størst mulig profitt i øynene – bygge ut blokker/leiligheter uten at disse tilkommer minst 1 parkeringsplass pr. leilighet. Alt annet er galskap selv om enkelte hevder noe annet. Og det må ikke gis dispensasjon på de gjeldende regler for parkeringsplasser som foreligger.

Innbyggerne i Eidsvoll er avhengige av bil – alle andre påstander er svada eller ønsketenking.

Se bare på p-plassene ved de jernbanestasjonene vi har, se på p-plassene utenfor kjøpesentrene / butikkene våre, se på p-plassene utenfor idretts- og badeanlegg, se på p-plassene som er i forbindelse med badeplasser og skiløyper med mer. Vi er avhengig av biler – stort sett til alt – enten vi liker det eller ikke.

Det skrytes voldsomt av Dæhlie og andre utbyggere som nå vil satse i Eidsvoll kommune. Selvfølgelig er det positivet, men ingen av disse gjør dette av veldedighet. Det må alle ha i bakhodet. Og jo større og tettere de får bygge, desto mer tjener de på utbyggingen.

Vi har lenge blitt karakterisert som en «nei»-kommune, men dette ser nå ut til å endre seg. Og det er hyggelig og positivt at Eidsvoll blir en «ja»-kommune. Men det er ingen grunn til å si ja til «rått og røti» som utbyggerne ønsker. Blir det for tett omgang mellom politikere og utbyggere er det grunn til å rope «varsku».

Hovedutvalget for næring, Plan og miljø må ha tunga rett i munnen, det samme må formannskap og kommunestyret ha når utbyggings planer og saker skal behandles og innvilges. Dispensasjoner må også behandles likeverdig og rettferdig. Alt annet blir det prat om og skader oss som politikere. Husk vi er valgt av innbyggerne og skal fremme deres saker og ønsker, ikke vår egne ønsker.

Til slutt: IKKE tillat leiligheter uten (minst) én parkeringsplass per enhet når søknader/planer om dette kommer.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no