20. jul
 
Tar ikke hensyn til publikum

Publisert: 19.jun.2018 18:00
Oppdatert: 19.jun.2018 12:16

Jeg viser til EUB av tirsdag 29. mai der det fremkommer at hvis Politidirektoratet får det som de vil, så blir passkontorene i både Eidsvoll og Ullensaker lensmannskontor lagt ned/stengt.

Denne sentraliseringen gjelder ikke bare på Øvre Romerike, men skjer over det hele land. Politidirektoratet og landets politimestre vil stenge nesten halvparten av dagens passkontor.

Justisministeren tar den endelige avgjørelsen, når den tid kommer. Avgjørelsen vil ramme innbyggerne i mer enn halvparten av landets kommuner. Denne avgjørelsen er en av mange «små»(?) skritt Politidirektoratet tar i forbindelse med gjennomføringen av den såkalte nærpolitireformen. Dette bør ikke skje. En offentlig tjeneste som i dag er tilgjengelig i nærområdet flyttes med et pennestrøk flere mil unna. En offentlig tjeneste som til nå har vært tilgjengelig nesten når som helst i kontortiden lokalt, erstattes med timebestilling og kø system mange mil unna.

Dette kan ikke med beste vilje kalles modernisering eller forenkling, men sentralisering og byråkrati. Man tar ikke hensyn til det publikum man er satt til å betjene, i det hele tatt.

Tankene bak dette er nok: sakte, men sikkert fjerne den ene oppgaven etter den andre fra de lensmannskontorene som enda finnes.

Man begynner med sivile oppgaver først og når man har fjernet tilstrekkelige arbeidsoppgaver så finner man ingen grunn til å opprettholde lokale lensmannskontor lenger: «For de har jo ikke nok arbeidsoppgaver». Og staten sparer penger på husleie etter hvert som kontorer legges ned.

Nærpolitireformen reduseres etter hvert til en latterlig politisk floskel.

Vent bare å se.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Hugo Aurdal
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no