25. jun
UNNGÅTT: «Til tross for Aps «vanstyre» har vi faktisk aldri hatt underskudd i drifta og unngått å innføre eiendomsskatt fram til nå», skriver Einar Madsen (Ap). Foto: Roger Aarli-Grøndalen
 
Tid for budsjett og usannheter i Eidsvoll
Så er tiden kommet. Kommunenes budsjett for 2018, og handlingsplan fram til 2022, skal vedtas.

Publisert: 03.des.2017 17:00
Oppdatert: 01.des.2017 13:19

Det store spørsmålet er innføringen av eiendomsskatt i Eidsvoll. Og da opplever jeg at usannheter og beskyldninger begynner å dominere debatten. Jeg ønsker å respektere de partier som er motstander av denne skatten. Da håper jeg også at de kan respektere meg, som ser det som nødvendig å innføre den.

En av beskyldningene er at Ap har holdt på med et «vanstyre» igjennom 100 år og som derfor har ført oss i den vanskelige situasjonen vi nå er i. Jeg kan være enig i at Eidsvoll sikkert kan bli bedre på mange områder. Vårt svar er at vi ønsker å jobbe med og bidra til å utvikle tjenestene. Da synes vi ikke at kutt er den beste medisinen.

Til tross for Høyres påstand om Aps «vanstyre» gjennom flere år, så opplever vi at flere og flere ønsker å bosette seg her i kommunen. De har god grunn til det. Til nå har vi klart å holde tritt med utviklingen ved å ha gode skoler og barnehager. Men skal vi møte veksten i framtiden, må vi bygge mer. Vi ønsker å bygge flere nye fine skoler, flere gode barnehager og sørge får en eldreomsorg med nok sykehjemsplasser og omsorgsboliger.

Til tross for Aps «vanstyre» har vi faktisk aldri hatt underskudd i drifta og unngått å innføre eiendomsskatt fram til nå, i motsetning til rundt 350 andre kommuner i landet, som har innført eiendomsskatt i en eller annen form. Til tross for Aps «vanstyre» er det relativt billig å bo her og vi er kåret til Norges beste kommune når det gjelder framtidsutsikter de nærmeste åra, mye være takket god økonomistyring.

Til tross for Aps «vanstyre» er vi en av de kommunene i Norges som drifter billigst i forhold til tjenestebehovet og er en av Akershus mest effektive kommuner.

Høyres leder uttaler seg at vi må ta styringen over økonomien. Mener Høyres leder at Eidsvoll kommune ikke har det? Mener han at vi ikke har styringen og det er derfor vi vil innføre eiendomsskatt? Mener han da at rundt 350 kommuner i Norge, som allerede har innført eiendomsskatt i en eller annen form, også Høyre styrte, ikke har styring?

Og når det gjelder Aps «vanstyre». Det er vel ikke helt riktig at det bare er Ap som har styrt alle disse åra. Det er vel ikke så mange perioder siden Høyre satt med styringen, de hadde vel til og med varaordfører. Og i forrige periode jobbet Høyre selv fram et budsjett og handlingsplan, sammen med Frp og Ap. Da kom vi på Robek-lista, men det ønsker kanskje ikke Høyre å prate noe særlig om.

Ap ønsker fortsatt å være med på å styre bygda. Vi ønsker å utvikle tjenestene til å bli enda bedre, vi ønsker å bygge nye skoler, barnehager, sykehjemsplasser og omsorgsboliger. Vårt svar er ikke å kutte ned på tjenestene. Vi ønsker å levere budsjetter og økonomiplaner som ikke inneholder altfor mye tro, håp og tipping, men som er troverdige og som det er mulig å styre en kommune etter.

Fra Lesernes EUB: Manglende økonomistyring et stort problem for Eidsvoll Ap – og derfor et enda større problem for Eidsvolls innbyggere

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no