19. jul
FAVORITTBILEN. Denne folkevogn bobla fra 1969 er favorittbilen til Nils Magne Lindberg. – Den har snart gått 100.000 kilometer, og gir mange minner fra barndommen, sier 77-åringen.
 
Tilbake til barndommen med brummende boble
NANNESTAD. Da sønnen skulle selge bobla var Nils Magne Lindberg rask med å slå til. Han kunne ikke slippe det vakre klenodiet ut av familien.

Publisert: 06.jun.2017 15:00
Oppdatert: 06.jun.2017 11:41

– Sønnen min bygde om huset, trengte penger og ville selge bilen. Da slo jeg til, humrer 77-åringen.

Få – om noen biler – vekker mer oppmerksomhet i et gatebilde. Folkevogn boble, er nettopp det ordet skulle tilsi: En folkelig og populær bil som har festet seg i sjelen til folk.

– Jeg betalte 40.000 kroner for den. Det protesterte jeg ikke mye på. Den har snart gått 100.000 kilometer, og gir mange minner fra barndommen, sier Lindberg.

Den første bilen han hadde var en boble. Den var brukt og ble anskaffet da Nils Magne var 19 år gammel.

– Jeg hadde den til i 1964, og da kjøpte jeg ei ny ei. Som unggutt hadde jeg mange bobler, humrer Lindberg.

– Bilen er viktig for oss

Jessheim-bosatte og NAF-kommunikasjonsrådgiver Jan Ivar Engebretsen er ikke i tvil om at alle har et spesielt forhold til bilene sine.

– Jeg kjørte veipatrulje i NAF og tok etter hvert over ledelsen og kurset gutta før de reiste ut for oss. Da var det en klar anbefaling fra oss om at det er helt greit å flørte med kona til folk, men si overhodet ikke noe vondt om bilen. Det var en del av kursvirksomheten vi kjørte, humrer Engebretsen.

– Hvorfor er bilen så viktig for oss?

– Den er en kjær ting, og det starter egentlig i kjøpssituasjonen. Min påstand er at folk kjøper bil med hjertet, ikke med hodet. Det er en slags forelskelse, som igjen kan ende opp i en brutal og hard opplevelse. Anbefalingen må være å tenke like mye med hodet og hjertet. Jeg vet for eksempel om folk som klager og bærer seg over bilproblemer og at den stadig må inn på verksted. Likevel velger de alltid å kjøpe det samme bilmerket. Det er et aldri så lite paradoks, sier Engebretsen, som selv kjører en Toyota Avensis 2015-modell og er utdannet bilmekaniker.

Tilbake hos Nils Magne Lindberg i Nannestad er det duket for en aldri så liten prøvetur på veiene i området.

– Aldri noe trøbbel

– Den gikk akkurat gjennom EU-kontrollen. Ny bryter til bremselyset må monteres, men det er bare som en bagatell å regne i den store sammenhengen, sier Lindberg.

– Hva setter du mest pris på med denne bilen?

– Det er aldri noe trøbbel med bobla. Den tar seg også brukbart fram på vinterføre, selv om dette ikke først og fremst er kjent som noen vinterbil. Du sitter ikke akkurat og svetter i den i vinterhalvåret. Det viktigste er nostalgien og minnene den gir fra barndommen, sier han. Rett fra hjertet. De fleste kjøper bil etter det.

LES OGSÅ: – Bilen er stygg og jævlig. Akkurat slik den skal være

Fakta Folkevogn boble

Eier: Nils Magne Lindberg fra Nannestad

År: 1969-modell

Pris: Betalte 40.000 kroner

Kilometerstand: 97.000

Årsak: Går som ei klokke. Gir minner fra barndommen. Pen å se på.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no