13. nov
TogSTOPP: – Greier vi å samarbeide tverrpolitisk og på tvers av kommunegrenser om disse viktige sakene, kan vi stille klare krav ovenfor jernbanemyndighetene, skriver Lars Halvor Stokstad Oserud.Illustrasjonsfoto
 
Tog for fremtiden
Tog: Debatten om tog og jernbane på Øvre Romerike går varm om dagen. Og det er på det rene at det er flere ting vi må sørge for å få på plass.

Publisert: 22.jun.2019 09:00
Oppdatert: 21.jun.2019 15:58

For det første må vi sørge for at togene igjen begynner å kjøre mellom Dal og Eidsvoll, dette vil knytte Jessheim mot Dovrebanen, og innbyggerne her vil få god togforbindelse mot Hamar og Lillehammer. Også lokalt vil dette ha stor betydning, og knytte Eidsvoll og Jessheim tettere sammen.

Videre må vi få på plass togstopp på Minnesund eller Langset. Dette vi gjøre at noe av det enorme presset vi opplever på utbygging i vårt område, kan fordeles. Ved Minnesund er det områder egnet for boligutbygging, og jeg kan ikke forstå annet enn at det må være et fantastisk sted å bo. Dagens press på Jessheim er ikke bærekraftig.

Det neste som må skje, er at Kløfta må tilgodesees med minst et stopp av togene på Gardermobanen per time, slik det var tidligere. Beboerne på Kløfta må se mange tog i timen passere i høy hastighet tvers i gjennom sentrum, men de får ikke være med. Dersom det ikke lar seg gjøre å stoppe på Kløfta i tillegg til dagens stopp, må et dagens stopp sløyfes. Det vil selvsagt medføre ulempe for noen, men vil gjelde kun ett tog i timen.

Når det gjelder pendlerparkering er dette også noe vi også må satse på. Dagens situasjon er ikke god nok, og vi må sørge for at pendlere og andre som ønsker å reise miljøvennlig med tog, får tilrettelagte og gode løsninger.

Greier vi å samarbeide tverrpolitisk og på tvers av kommunegrenser om disse viktige sakene, kan vi stille klare krav ovenfor jernbanemyndighetene til beste for innbyggerne.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no