23. jul
 
Tog og busser – ikke mer motorvei
Vi må løse klimaproblemene. Da må miljøvennlig transport alltid være enklest og billigst. Sånn er det ikke på Øvre Romerike i dag.

Publisert: 21.aug.2017 17:00
Oppdatert: 18.aug.2017 12:04

Hver tredje kollektivreise i Akershus er forsinket. Bilen er ofte raskere og billigere. Om vi skal kreve at folk reiser grønt må politikerne først bedre tilbudet og senke prisen. Vår plan er klar.

Norge kjører nest mest bil i Europa. Og vi i Akershus er blant dem som kjører mest i Norge. Skal du reise mellom Dal og Sundet i Eidsvoll tar det 15 minutter med bil, men over en halvtime med kollektivtransport. I Hurdal, og andre steder lenger ut på Øvre Romerike, er du heldig om det går buss i det hele tatt. Skal du reise til Nannestad, er tog til Gardermoen og så buss raskest, men er toget forsinket må du vente en hel time på neste buss. Vi vil at flere skal reise grønt. Men da må tilbudet bli bedre enn i dag.

I Akershus går 4 av 5 kroner til nye prosjekter til motorvei. Bare 1 av 5 nye kroner til jernbanen. Høyresiden har vist at de ikke klarer prioritere grønn transport. Arbeiderpartiet har lovet å bygge enda mer motorvei enn de blå. Begge deler er like dumt.

De står igjen med pengene i fortida når vi heller burde investere i moderne transport. Vi i SV er stemmen for dem som i stedet vil investere i tog, busser og båter. Vi vil kjøre persontog på hele hovedbanen så Jessheim og Eidsvoll bindes sammen. Vi vil investere i flere bussruter, også i utkantene. Vi vil bygge ny jernbanetunnel gjennom Oslo så togene kan gå dobbelt så ofte, og vi vil bygge flere bussfiler så du kan suse forbi køen når du reiser grønt.

Grønn transport gir oss friskere luft, tryggere klima og mer behagelige reiser. Og de gangene du må kjøre, vil grønn transport sikre at det er færre biler på veiene, så du slipper kø.

Sammen kan vi løse klima- og transportproblemene. Det er allerede nok penger, men vi må tørre å prioritere annerledes.

Vi må velge flere tog og busser heller enn mer motorvei. Ta kampen for miljøet!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no