17. jun
SYKEHUS: Mani Hussaini skriver at Ap vil investere tre milliarder kroner mer i sykehusene våre i 2018.?Foto: Karianne Schei
 
Topp 10: De viktigste sakene
Aps 10 viktigste saker de første 100 dagene.

Publisert: 07.sep.2017 10:30
Oppdatert: 07.sep.2017 10:49

Det betyr mye hvem som styrer Norge de neste fire årene, og forskjellen vil merkes raskt om Arbeiderpartiet vinner valget. Det viktigste i Norge må bli det viktigste i norsk politikk. Derfor vil Arbeiderpartiet i regjering gjøre følgende de 100 første dager i regjering:

1. Skape et tryggere arbeidsliv: Vi skal fjerne den generelle adgangen til midlertidige ansettelser og endre arbeidsmiljøloven for å begrense bruken av tidsbegrenset innleie. Faste stillinger skal være hovedregelen i Norge.

2. 1000 flere lærere i skolen i 2018: Gi kommunene mulighet til å ansette 1000 flere lærere i 2018, med hovedvekt på 1. til 4. trinn. Over fire år skal vi ansette 3000 flere lærere i skolen.

3. Investere tre milliarder kroner mer i sykehusene våre i 2018, og sørge for at nye sykehusbygg bygges raskere enn i dag. Det vil vi gjøre ved å utvide rammene for nye investeringslån til helseforetakene og oppjustere låneandelen fra dagens 70 til 80 prosent.)

4. Igangsette et internasjonalt prosjekt for renere hav, styrke miljøteknologiordningen med 250 millioner kroner for å skape klimavennlige arbeidsplasser og opprette 1000 nye studieplasser innenfor IKT, teknologi og helse i 2018.

5. Trygg eldreomsorg: Gjeninnføre statstilskudd til rehabilitering og renovering av sykehjem og omsorgsboliger, og innføre en kjærlighetsgaranti som gjør at eldre par som ønsker det, kan bo sammen på sykehjem.

6. Øke fedrekvoten i foreldrepermisjonen til 14 uker, for å gi barn og fedre tid sammen og bidra til likestilling i arbeidslivet.

7. Gratis fastlege for ungdom opp til 18 år, gjennom å fjerne egenandelen.

8. Styrke norskopplæringen og andre tiltak for å få innvandrere inn i arbeidslivet.

9. Nei til salg av Norge: Stanse salg av fellesskapets verdier ved å trekke tilbake fullmakter til å selge statseide selskaper. I tillegg vil vi stoppe det som kan stoppes av Frp og Høyres konkurranseutsetting av jernbanen

10. Gi kommunene mulighet til å tilby flere barnehageplasser, sørge for tidlig innsats i skolen og bygge ut eldreomsorgen ved å styrke kommunenes økonomi med minst to milliarder kroner mer enn hva Frp og Høyre har foreslått for 2018.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no