20. sep
JESSHEIM BY: Den ene boligblokka etter den andre popper opp i byen. Fortetting er et naturlig stikkord, men nå står Jessheimdagene for tur. Det tegner nok en gang til å bli en vellykket feiring av byen.
 
Tradisjonene er viktige for byens utvikling
Reiser du bort en uke, kan det plutselig stå en ny blokk et sted i byen. Men Jessheimdagene består – og takk og lov for det.

Publisert: 10.aug.2017 19:00
Oppdatert: 10.aug.2017 10:07

Uttalelsen om den rasktbyggende boligblokka kom i en samtale jeg hadde med én Jessheim-patriot her nylig. Vedkommende satte det selvsagt helt på spissen, alle skjønner det.

– Hvordan skal jeg kjøre i den rundkjøringen nå? Er det fortsatt en rundkjøring der? Personen satte det fortsatt på spissen, men det sier mye om hvor raskt byen – regionsenteret på Øvre Romerike – vokser.

Fortetting snakker alle om. Og de gjør det med iver. Først og fremst sentrale myndigheter, men alle er skjønt enige om at Jessheim skal vokse, og at det skal skje raskt.

13 heisekraner i bybildet

For mens man i andre tettsteder fortsatt er mest opptatt av å diskutere for eller imot utvikling, og dermed også nødvendig utbygging, har det liksom aldri vært noen tvil på Jessheim. Det skjer mye – og det i et forrykende tempo.

– Fra kontoret mitt telte jeg 13 heisekraner her om dagen, sa Tore Kværner under et byforedrag tidligere i år.

Der spådde han også at Jessheim snart blir den kuleste byen i Norge. Til sammenligning har det stått én heisekran i Sundet – og det har gjort det lenge.Nå kommer det riktignok snart flere dit også, men det setter et slags bilde på utviklingen.

Men i et slikt lys er det viktig å huske på tradisjonene – historien. Denne må leve videre. Og det gjør den også på Jessheim. Som med de gamle bybygningene langs Storgata. Eller gjennom Jessheimdagene som gjenoppsto i 1999 og har vært der siden.

Kan ikke overvurderes

I en kommune og et bybilde med så stor tilflytning kan det nesten ikke bli satt nok streker under slike tradisjoners betydning. Jessheim har Nordbytjernet, Ull/Kisa og, ja nettopp, Jessheimdagene, sier Tonje Brenna.

Byen har naturligvis mye mer å glede seg over, men det er noe med det som er med på å gi et sted identitet, sjel, levende historie og en fellesskapsfølelse. På Jessheimdagene treffer du naboen du ikke visste du hadde, bikkja i gata, folk du ikke trodde du kjente og folk du gjerne vil kjenne.

Slikt blir aldri viktig nok. Og derfor er det bare å ringe rundt alt du kan tenke deg å oppleve først som sist under Jessheimdagene, enten du er liten eller stor, gammel eller ung, nabo eller venn, kjent eller ukjent. Tradisjonene bærer historien videre – spesielt i en by i rivende utvikling.

Og med Diaz i sentrum kan det liksom aldri bli feil.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no