24. apr
 
Trafikksituasjon ved Vilberg skole
Fint at dette blir skrevet om, det belyser helt klart en utfordring for barna på Vilberg skole.

Publisert: 08.nov.2017 06:00
Oppdatert: 07.nov.2017 23:14

Dette er ved gjentatte anledninger gjentatt både mellom oss foreldre, foreldreutvalg FAU-SU ved skolen, her er det som det blir nevnt i avisen oppfordret til å parkere ved Prix når man skal levere eller hente sine håpefulle. Problemstillingen er ikke ny.

Noe av det jeg reagerer mest på er under Fakta om trafikken ved Vilberg skole (EUB 31.10): «Kommunen vil nå fremme avbøtende tiltak». I slutten av artikkelen sier blant andre at skolesjefen at noe må gjøres. «Nå skal saken opp i politisk behandling».

Kortsiktig brannslukking, tja hva kan det være? Det bygges ny ungdomsskole litt lenger opp i gata, hvor mye ekstra trafikk genererer det?

Langsiktig løsning: Bygg ny skole i Trolldalen! Da vil man kunne planlegge trafikk/parkering på en helt annen måte, man får en helt annen måte å kunne utvikle barneskolen i et rolig miljø.

I tillegg kan man jo faktisk utvikle Sundet, utvide sentrum. De aller fleste i dag har ikke hest og kjerre så vidt meg bekjent, da faller det argumentet bort i forhold til sentrumsnær skole. Og, hvor bor de fleste barnefamilier-hvor er det vekst? Jeg har ikke foretatt noe undersøkelse på hvor mange av barna som blir kjørt av foreldre eller andre med tanke på trafikktetthet, det kunne sikkert vært greit å vite noe om. Busstilbudet må kunne utvides/ endres ved flytting til Trolldalen. Infrastruktur i Eidsvoll utvides ved Trolldalen-alternativet, dette er positivt for videre vekst og tilflytting.

LES OGSÅ: Her kommer Leon seg trygt over, for litt siden gikk det nesten helt galt

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no