16. jul
 
Tre år for seint
Du er jo tre år for seint ute, utbrøt en kar på Kløfta stasjon.

Publisert: 09.aug.2017 13:30
Oppdatert: 09.aug.2017 13:37

Han hadde da med interesse betraktet en plakat jeg bar der det sto «Ullensaker – Stem – Grunnlovskomiteen». Anledningen var besøk av NRKs sommertog, og karen mente altså at Grunnlovskomiteen som ble nedsatt av Ullensaker kommune i 2014, nå var tre år for seint ute. Og naturligvis hadde han rett, bokstavelig talt. Men går det egentlig an å være «tre år for seint ute» når det gjelder å verne og styrke folkestyret? Er det ikke slik at demokratiet må vernes om alltid og hele tiden? I tre år? I tretti år? I tretti ganger tretti år?

Det er så lett å miste folkestyret. Det er nok at presidenten i Venezuela skriver ut en folkeavstemning, som det så «tukles» med, slik at det folkevalgte parlamentet settes til side. Det er nok at den polske presidenten får vedtatt en lov om at det skal innføres politisk sensur i landet og at domstolene skal miste sin frihet.

Den viktigste vaksinen mot slike tilstander er at folk er aktive og ansvarlige for seg og sine. Å stemme i frie valg, slik vi skal gjøre i september, er i mange land bare en drøm. Derfor Ullensaker: Stem! Da blir det aldri tre år for seint.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no