23. jul
ØKONOMI: «Et kommunalt treningstilbud til alle med muskel- og skjelettsykdommer vil Bidra til bedre kommuneøkonomi», påpeker revmatikerforeningene i Eidsvoll og Ullensaker.
 
«Trening som medisin» i våre kommuner
MUSKEL- OG SKJELETT: Den 15. mars er Den Nasjonale Revmatikerdagen. I år setter Norsk Revmatikerforbund trening på dagsorden denne dagen.

Publisert: 14.mar.2018 13:00
Oppdatert: 14.mar.2018 14:53

Et kommunalt treningstilbud til alle med muskel- og skjelettsykdommer vil gi svært god helsebringende effekt, og bidra til bedre kommuneøkonomi. Muskel- og skjelettplager koster samfunnet hele 73 milliarder kroner i året. Det er den tilstanden som rammer flest og som koster samfunnet mest. Nå har kommunene ansvar for rehabilitering til storparten av denne gruppen.

En av fire nordmenn har muskel- og skjelettplager. Over 300.000 har en revmatisk diagnose. Hvorfor gjør ikke politikerne i våre kommuner mer for å bedre situasjonen her hos oss? Det finnes tiltak som koster lite, men som vil gi både samfunn og individ svært stor effekt hvis de iverksettes i kommunene. Norsk Revmatikerforbund (NRF) legger til grunn internasjonal og nasjonal forskning, når vi nå setter oss disse målene både kommunalt og nasjonalt:

Vi har lansert treningsprosjektet «Kom i form med NRF» som alle – også de som ikke er medlemmer i foreningen – kan delta på helt gratis. Treningen kan gjøres hjemme og på egen hånd via digital opplæring, eller sammen med venner. Les mer om dette på våre hjemmesider, eller ta kontakt med oss i lokallaget.

NRF ønsker et friskere samfunn med bedre muskel- og skjeletthelse! Vi mener at en del av løsningen ligger i å bedre det kommunale treningstilbud til alle med muskel- og skjelettsykdommer. Vi utfordrer herved politikerne i våre kommuner til å legge til rette for bedret treningstilbud for denne store gruppen. Det gagner både kommunens økonomi og oss som enkeltmennesker.

La oss løfte muskel- og skjeletthelsa i våre kommuner sammen!

Jorun Ringen representerer Ullensaker Revmatikerforening. June Andresen representerer Eidsvoll Revmatikerforening.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no