16. jul
 
Trond Vågans beskrivelse av et frigjort samfunn
EUB 16. januar bringer et innlegg, «Ynkelige menn og maktmisbruk», skrevet av Trond Vågan.

Publisert: 24.jan.2018 06:00
Oppdatert: 23.jan.2018 14:05

Det er inntrykk fra de siste ukers #metoo-kampanje som åpenbart har inspirert ham. Giske-saken er særlig stygg mener han. I en debatt med Sylvi Listhaug røpet Giske seg beretter Vågan, «mens Listhaug var like blid og fin som vanlig».

For Vågan er det ikke av interesse om Frps nestleder Ulf Leirstein, som sendte porno til en 14-åring, og inviterte til trekant-sex mellom seg selv, en venninne og en 15-årig Frp-gutt.

Også Høyres stigende politiske stjerne, Kristian Tonning Riise, nyvalgt stortingsrepresentant for Høyre i Hedmark blir forbigått i stillhet. Leder i hans parti har i det lengste forsøkt å overse hans sex-trakasserier. Statsminister Solberg hevdet før jul at hun ikke kjente til slike episoder fra sitt parti. Ingen av partiets generalsekretærer hadde funnet det bryet verdt å informere partiets leder om saken.

I KrF er de heller ikke uten skyld. En 20-årig jente har blitt fotfulgt av et eldre KrF-medlem har ikke blitt hørt når hun gjentagende ganger har varslet om saken. På høyere hold i partiet har saken blitt dysset ned trolig av hensyn til partiets image.

Venstre og Senterpartiet viser seg også å ha sine svin på skogen. Det er visstnok bare Rødt og MDG av stortingspartiene som pr. 16. januar ikke har meldt om slike tilfeller.

Vågan foretrekker ensidig å gjøre ett av partiene til syndebukk i sitt innlegg. Med hans snevre vinkling får man en mistanke om at han gjør et forsøk på å slå politisk mynt i kjølvannet av #metoo-kampanjen.

Vågans «ynkelige menn» ser ut til å være representert i de fleste norske partier av noen størrelse, og kanskje er det i Vågans «frigjorte samfunn» det er grobunn for slike utvekster som #metoo-kampanjen nå avdekker.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no