22. okt
 
Troverdighet i kommunal planlegging

Publisert: 15.apr.2018 09:00
Oppdatert: 13.apr.2018 14:35

Eidsvoll kommune har vedtatt en kommuneplan hvor spesielt arealdisponeringsdelen i denne planen blir sett på som bindende i mange sammenhenger. Blant annet for å få mer detaljrikdom i planene arbeides det nå med å lage områdeplaner for Råholt og Sundet.

Disse områdeplanene må naturligvis ta utgangspunkt i den vedtatte kommuneplanen. Men hva skjer? Jo, Fylkesmannen godtok for tre år siden arealdelen i Eidsvolls kommuneplan, dog etter noen diskusjoner om deler av den før den ble endelig vedtatt.

Men nå kommer Fylkesmannen med innsigelser mot noe av dette han godtok for tre år siden. Han vil ha omkamp om arealdisponeringen rundt Råholt og Sundet. Jeg og mange andre har hele tiden trodd at når et areal i kommuneplanen er godkjent for utbygging så kan vi handle der etter. Noen legger så ned mye kapital i oppkjøp og arbeid med å planlegge og utvikle disse arealene.

Men så opplever vi at Fylkesmannen i sitt høringssvar til områdeplanene, ganske overraskende, kommer og sier at noen arealer som var avsatt i kommuneplanen til boligbygging nå skal ut av denne.

Fylkesmannen bruker «elitepolitikernes» Regional plan for areal og transport i Oslo og Akershus som argument for sine innsigelser. Etter mitt syn har «elitepolitikerne» bommet stygt i denne planen. Det er kjempeforskjell på å utvikle noe innenfor Ring 3 i Oslo og i ytterkantene av Akershus.

Dersom Fylkesmannen får gjennomslag for sine innsigelser har vi etter mitt syn et «råttent» plansystemet. Vi må kunne arbeide langsiktig i utvikling av våre arealer uten å kanskje miste flere titalls millioner kroner fordi Fylkesmannen har kommet på andre tanker.

Derfor er det med glede jeg ser at våre lokalpolitikere står opp og sier at slik kan vi ikke ha det. De anker saken inn til «overdommeren» nemlig departementet.

Selv om vi taper saken om Tynsåkjordet hos «overdommeren», så bør vi vinne denne saken.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no