17. jul
Anders Klaseie (Sp). Foto: Glen Widing
 
Tynsåk-alternativet er dødt
LESERBREV. Barna i Vilberg skolekrets fortjener en ny skole så fort som mulig. Nå er det på tide at vi politikere greier å legge gamle prinsipper til side, og innta modus for sunt bondevett!

Publisert: 26.mai.2017 18:00
Oppdatert: 27.mai.2017 06:35

Ungene må komme høyest på prioriteringslista. Å unngå ytterligere utsettelser for en ny skole må være jobb nummer en. 

Senterpartiet har i samarbeidsavtalen med Ap og SV lovet å ikke ta omkamp på forrige periodes vedtak om plassering av Vilberg skole. Dette løftet har Sp holdt, men nå har saken tatt en alvorlig vending. Fylkesmannen i Oslo og Akershus har sagt nei, og rådmannen i Eidsvoll innstiller på at kommunen ikke går til mekling. Denne innstillingen er helt riktig.

Fylkesmannen kommer ikke til å gi seg, dermed må et resultat av en mekling ankes til departementet. Mekling og ankeprosessen vil ta minst et år. Stortingets nye strenge jordvernmål, samt målet om økt matproduksjon, gjør at departementet også kommer til å si nei til skole på Tynsåkjordet. Dermed må Eidsvoll kommune uansett velge en annen tomt, men kranglinga med staten gjør at skolen er minst enda et år forsinket! 

Senterpartiet ber om at kommunestyret nå tar til fornuft og innser realitetene: Tynsåk-alternativet er dødt. Barna fortjener en ny skole raskt, vi kan ikke ha flere utsettelser. Rådmannens innstilling om å trekke forslaget om ny skole på Tynsåk vil være det eneste riktige. 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no