23. mar
 
Uakseptabel mishandling
LEDER. Tirsdag skrev vi om den ett år gamle katten Sofus som ble skutt med luftgevær i eget nabolag i Eidsvoll.

Publisert: 28.jun.2017 13:36
Oppdatert: 28.jun.2017 13:58

Katten kom hjem blødende og hardt skadet. Røntgen og undersøkelser viste at den var skutt, og påført alvorlige indre skader som måtte akutt opereres.

– Det er grusomt at det finnes folk som kan finne på sånt. Det påfører folk og dyr en svært unødig lidelse, sier veterinær Pål Sindre Lundestad. Matmor og familien sier at de i ytterste konsekvens må selge huset og flytte om mishandlingen vedvarer.

Det er rett og slett forferdelig trist, tragisk og uforståelig at andre mennesker kan utsette uskyldige kjæledyr for skader og lidelse. All dyremishandling er selvfølgelig helt uakseptabelt, og må få konsekvenser.

Nå slås det alarm i nabolaget til Sofus etter flere mystiske dødsfall og alvorlige hendelser mot dyr i området. Naboer melder om både katter som er forgiftet og utsatt for alvorlige klemskader. Tre naboer har nå gått til politianmeldelse.

Uansett hvem som står bak må dette stoppes umiddelbart. Mishandlingen skaper utrygghet og skade for både folk og dyr. Det snakkes om at dette kan være «guttestreker», og vi får nesten håpe at det er barn eller ungdom som står bak, og ikke voksne. Men når det er sagt: Skyter man på katter med luftgevær, er det ikke lenger snakk om «streker», men alvorlige hendelser som må få følger for den eller dem som er ansvarlige.

Dessverre har vi også hørt lignende historier før. Om kjæledyr som er skutt, forsøkt forgiftet eller utsatt for annen mishandling. Et søk i EUBs arkiver gir altfor mange treff. Det gjør ikke hendelsene som ble omtalt i gårsdagens avis mer akseptable. Dette må stoppe. Og det må stoppe nå.

Om Sofus overlever vet ikke eierne. Formen er tilsynelatende bedre, men det er fremdeles ikke sikkert at katten klarer seg. Det bør også være en kraftig vekker for dem som står bak dette.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no