16. jul
 
Uansvarlige politikere?

Publisert: 12.nov.2017 11:30
Oppdatert: 10.nov.2017 13:47

Tirsdag den 7. novembers utgave av EUB, hvor Henrik Holum redegjør for hvordan eiendomsskatten kan slå ut for hans del hvis den blir innført slik rådmannen foreslår, gir meg frysninger nedover ryggen. Holum er garantert ikke den eneste som blir rammet på denne måten. Det er vel knapt noen i dette landet som ikke har hørt om hvor urettferdig denne skatten slår ut, og det er ubegripelig at den ønskes innført fordi den vil gjøre mest vondt for dem som sliter mest.

De aller fleste har slitt for å bygge seg en bolig. De har vært nøkterne i sin livsførsel, de har nedbetalt gjeld og ikke minst betalt skatt på sin bolig i alle år. Mange vil nok slite for å klare denne utgiften i tillegg til andre kommunale utgifter som vi øke i tiden fremover. Kanskje mange også i verste fall vil måtte selge for å klare utgiftene når eiendomsskatten kommer på toppen av alle andre kommunale utgifter.

Så til dere politikere som fortsatt går inn for denne skatten: Dere ble valgt inn av befolkningen på grunn av tillit. Det var ikke snakk om eiendomsskatt før siste kommunevalg (det er kun SV) som har vært ærlig på det. Jeg føler dere har lurt oss andre fordi dette tror jeg har ligget i kortene en stund. Men uansett, det ble fremmet etter valget og det synes jeg sier mye.

Jeg forstår at investeringer må foretas og at det koster, men hvorfor gå så fort frem? Har det noe med å dekke opp underskuddet i forbindelse med renseanlegget? Å sette tæring etter næring som vår generasjon ble opplært til ser ut til å ha blitt et fremmedord for enkelte av våre politikere. Og når kommunen har så dårlig råd, hvordan kan det da foreslås å heve politikergodtgjørelsen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no