25. jun
 
Udemokratisk å nominere bare kvinner på topp
Tone Trøen rykker ut og oppfordrer alle lokale politiske partier til å nominere kvinner på topplassene ved kommunevalget til neste høst.

Publisert: 20.mar.2018 15:00
Oppdatert: 20.mar.2018 14:26

Mitt utgangspunkt er at de politiske partiene bør finne fram til de personene som best kan fylle tillitsvervene enten de er kvinne eller mann. Selvsagt er jeg for at det er ønskelig med flere kvinner i politiske tillitsverv enn i dag. Og jeg støtter mye av det hun skriver om dette. Men det er langt derfra å si at det bare er kvinnene som skal ha toppvervene slik vi må forstå det hun skriver.

Som i det meste annet kreves det kunnskap og erfaring for å bli en dyktig politiker. De som innehar topplassene ved kommunevalget må man kunne forvente kan bekle ledelsesoppgaver om det blir nødvendig. Samtidig er de forbundet med svært mye arbeid som personene må være villig til å påta seg.

Derfor må de politiske partiene se seg om etter de som kan gjøre en best mulig jobb for sitt parti når de plasserer folk på toppen av sine valglister. Topplassene må velges ut fra kunnskap, ferdighet og erfaring og ikke ut fra om det er kvinne eller mann, slik Tone Trøen oppfordrer til.

Det blir udemokratisk i mine ører når Tone Trøen oppfordrer alle partiene til å nominere bare kvinner på topplassene.


 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no