23. jul
 
Uforståelig av LO
LESERBREV. LO-kongressen vedtok nylig å jobbe for en internasjonal økonomisk, kulturell og akademisk boikott av Israel.

Publisert: 29.mai.2017 10:00
Oppdatert: 26.mai.2017 13:05

LO har tre plasser i Arbeiderpartiets sentralstyre. Ikke rart at Jonas Gahr Støre ble stilt i forlegenhet.

LO-vedtaket er for meg ikke til å fatte, behovet for voksenopplæring i samfunnsfag er tydeligvis fortsatt til stede: LO vil altså boikotte Midtøstens eneste demokrati. Israel er en sekulær stat med et parlamentarisk demokrati, ytringsfrihet og kvinnefrigjøring.

Israel er omgitt av land som begår grove brudd på menneskerettigheter, og kvinnefrigjøring finnes ikke her. Mangelen på boikottvedtak mot disse landa er påfallende, og dette minner om Israel-hat og antisemittisme. 

Ytterliggående palestinske bevegelser (jr. Hamas) og Israels nabostater i Midtøsten tror ikke på det som i idéhistoria kalles for det moderne prosjekt med opplysning, frihet og liberalisme. Dette blir identifisert med vantro, vestlig dekadense og anna «styggedom». LO bør altså trå varsomt så de ikke havner i bås med slike reaksjonære og fascistiske organisasjoner og stater. 

For liberale og opplyste folk er det viktig å alliere seg med krefter som står for menneskerettigheter og kvinnefrigjøring – ikke det motsatte. Desto merkeligere at autoritære uttrykk finner støtte hos enkelte også i vårt eget samfunn. Kan det skyldes noe så banalt som en ubevisst dragning mot det autoritære?

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no