15. sep
MOBBING: – Mobbing ødelegger liv. Derfor har politikerne et ansvar for å iverksette alt av tiltak som gjør hverdagen bedre, skriver Felix E. Frantzen. Illustrasjonsfoto
 
Ullensaker FrP har null-toleranse mot mobbing
Mobbing: Nylig kom det en rapport om mobbing i Ullensaker skolen, bestilt av kontrollutvalget i Ullensaker fra Romerike Revisjon.

Publisert: 11.jun.2019 11:00
Oppdatert: 11.jun.2019 11:20

Rapporten sier at i 2018 ble 10.3 prosent av elevene mobbet på 10. trinn og 8.3 prosent på 7.trinn. Det er en forbedring fra 2017, men ikke bra nok. Ullensaker FrP har nulltoleranse for mobbing, og ønsker flere tiltak.

Mobbing ødelegger liv. Derfor har politikerne et ansvar for å iverksette alt av tiltak som gjør hverdagen bedre. Ullensaker FrP mener det er uakseptabelt at det finnes elever som gruer seg til å gå på skolen. Skolen skal være en trygg arena hvor elever opplever mestring, ikke frykt.

Dersom kun èn elev mobbes er det en for mye. Derfor har Ullensaker kommune en nullvisjon mot mobbing. Alle elever har rett til å ha et trygt og godt skolemiljø som fremmer helse, trivsel og læring.

Utgangspunktet er at det er familiene selv som er ansvarlig for oppdragelsen av sine barn. Foreldre og voksne må følge med på sine barns adferd, ta opp temaer rundt mobbing samt sette grenser for hva som er greit og ikke. Likevel hender det for ofte at barn mobber. Skolen har derfor et ansvar for å stoppe og forhindre mobbing, og enda flere tiltak må gjennomføres.

Viktig er det at lærerne og de ansatte på skolene setter fokus på mobbing og er med på å belyse det ved å for eksempel svare på undersøkelser, og her er det en vei å gå. I rapporten kommer det frem at det har blitt sendt ut en spørreundersøkelse til samtlige ansatte i Ullensaker skolen som skulle finne ut hvordan skolene arbeider med skolemiljø, mobbing og krenkende atferd. Av de 857 ansatte som mottok undersøkelsen var det bare 238 som svarte som gir en svarprosent på 28%. Dette er ikke bra nok og vi trenger en mye høyere svar prosent fra lærere og ansatte i skolen fordi det er på skolen mobbing som oftest skjer og det er viktig å få all den informasjonen vi kan få fra de som er tettest på det.

Å få økt fokus på videre- og etterutdanning av lærere for å bekjempe mobbing er en mulighet. Å sørge for at det alltid skal være mobberen, ikke mobbeofferet, som bytter skolen, et annet.

Det er hårreisende at enkelte partier er uenig i at mobberen skal bytte skole. Resultatet av dette blir at det til slutt er mobbeofferet som må bytte skole, fordi det finnes ingen annen utvei.

Den siste rapporten om mobbing i Ullensaker kommune viser behov for handling. Derfor må flere ambisiøse tiltak på plass for å gjennomføre FrPs visjon om null mobbing. Det skal alltid være mobberen som bytter skole, og økt fokus på videre- og etterutdanning av lærere må innføres og man må få en høyere svarprosent blant de ansatte i Ullensaker skolen på undersøkelser om mobbing. Og sist: familiene må ta sitt ansvar for å gi barna sine en skikkelig oppdragelse.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no