18. aug
 
Ullensaker kan og må ikke løse Østlandets boligutfordringer
MENINGER: Byggeprosjektet «Reisoptunet» på Kløfta må ha gått hus forbi den blå blå posisjonen i Ullensaker kommune.

Publisert: 16.aug.2018 15:00
Oppdatert: 16.aug.2018 18:45

Syntes for det første at kommunen bør rette opp navnet i sitt veg register. Veien heter Reisopvegen og ikke Reisoppvegen. Feltet er heller ikke på Hilton slik som de reklamerer for på sine hjemmesider. Og i tillegg er jeg redd for at boligprosjektet kommer altfor tett på barn og unge ved Vesong ungdomsskole og dertil også Bakke skole med all den risikoen det innebærer.

Som leder for Ullensaker SV lurer jo jeg på hvorfor alltid den blå blå posisjonen i Ullensaker kommune skal gi grønn signal til alle utbyggerne. Jeg mener at vi må tørre å si nei av hensyn til våre eksisterende innbyggere slik som våre barn, unge, seniorer og eldre samt matjorda.

Enkelte områder i Ullensaker slik som Jessheim og Kløfta utvikler seg i rasende tempo og nye bydeler brer seg utover, men flere leiligheter gir ikke lavere boligpriser. Vi må derfor holde styr på boligveksten og ha en situasjon med større sosial bærekraft. Det vil si at de med lavere inntekt også skal ha mulighet til å bo nærmere byen.

BOLIGUTFORDRINGER

Ullensaker sin blå blå posisjon må huske på at den kan og må ikke løse Østlandets boligutfordringer.

Nettopp derfor bør det arbeides for en mer politisk korrekt styring av by- og nærområde utviklingen og ikke overlate dette til det private markedet; nemlig ved å sette krav og premisser om variert og sunn boligutvikling

De som kjøper leiligheter er ikke førstegangsetablererne eller små barnsfamilier. Det er ofte seniorer eller eldre, som vil vekk fra enebolig av ulike årsaker.

Sunn utvikling med varierte folkegrupper ligger derfor ikke i at utbyggerne bare bygger flere leilighetskomplekser, for da blir det bare uhemmet og uten kontroll med priser som førstegangsetablererne uten rike foreldre aldri har noen mulighet til å komme innpå. Høyresiden kaller dette for markedsøkonomi. Jeg velger å kalle dette for en usosial boligpolitikk. Derfor ønsker vi i Ullensaker SV ja til sosial boligpolitikk og nei til at de unge og små barnsfamilier fryses ut av boligmarkedet.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
OVERGANG: Mahmod Ahmad melder overgang fra Høyre til Sosialistisk Venstreparti.

Original bildetekst:
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no