20. aug
Neri Ljødal
 
Usant som ventet
Det kom, som ventet, kritikk av min artikkel i EUB av 6. juli i år.

Publisert: 02.aug.2017 15:00
Oppdatert: 02.aug.2017 15:16

Jeg skrev om folk som følte misnøye med visse ting i samfunnet Jeg har kun positive svar på kritikken.

For den som kjenner meg, er nok påstanden om at jeg ikke baserer meg på fakta, svært u-dekkende for min person. Så ubeskjeden er jeg for å si det. Selvsagt er det ikke pent å kritisere noen, men jeg følge meg berettiget etter alt jeg har vært utsatt for. Jeg har sjøl opplevd så å si alt jeg skrev i min artikkel, enten det var å redusere/ta bort bevilgninger, styre sykdomsutgifter, trygde- og pensjonsreformen, skattelettelse, bompengene, dårlig landbruks og fiskeripolitikk og midlertidig ansettelse. De to siste gjennom venner. Likevel kalles dette «uten rot i virkeligheten». Da er det sannelig useriøst og grovt å hevde at det ikke er fakta. Jeg står inne for alt jeg hevdet i min artikkel av 06.07.17.

Svarene som Bjørn Håkon Bråthen gir, er jeg kjent med og forandrer ikke på dette.

Interessant er det også at han ikke kommenterer de andre punktene i min artikkel. Jeg har flere eksempler (hva folk er opptatt av), hvis han ønsker å fortsette debatten. Jeg framfører dessuten bare kritiske forhold, som en også daglig kan lese om i avisene. Det var gruppen for dem som er eldre, syke og uføre jeg blant annet tok opp denne misnøyen. Jeg er så gammeldags at jeg trodde at når feil oppsto, var det vår plikt å rette opp i disse.

De styrende avviser all kritikk, uansett hva det gjelder. Da får vi alltid høre at:

  • Det ikke er fakta, men løgn.
  • Det arbeides med sakene.
  • Det er tilbakevirkende (tilbake i tid).
  • Det er den forrige regjeringens skyld.

At yngre mennesker har problem med å forstå oss eldre, syke og uføre er ikke så rart, for nesten alle er jo opptatt av seg sjøl. Spør folk det gjelder, hva er situasjonen? Folk er lei av å høre på alle bortforklaringene som gis mange som tilhører nevnte grupper er selvstendig tenkende personer med rett til å gjøre opp sine egne meninger. En skal ha respekt for andre folks politiske standpunkter.

Politikk handler om hvordan vi på beste mulige måte kan benytte fellesskapets ressurser og hva vi skal gjøre for å oppnå det. Ulike partier har ulike løsninger på hvordan samfunnet skal organiseres. Uenighet og debatt er sunt, det styrker demokratiet. Men en får slutte med å kalle folk for løgner når noen drister seg til å si sin mening.

Valget er om en måned. Godt valg!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no