25. jun
 
Uten våren stopper Norge
INVITERT. Verden er ond. Våren derimot, den er alltid nesten like fin. Det er da noe.

Publisert: 24.mar.2017 14:30
Oppdatert: 26.mar.2017 23:02

Vi kjenner streif av sol som varmer mer enn for en måned siden. Bekkene sildrer. Fuglene synger som om de skulle ha vært medlemmer av Eidsvolls Mannskor. Det er snart mulig å slenge uti duppe, krok, mark og søkke og se om det er en abborpinne som biter på. Det skal spire, det skal gro. Ja, alle de tingene som gjør at vi fortsatt setter stor pris på de fire årstider selv om planeten puster tungt.

Våren er også den tida på året da de lokale idrettsheltene, de som ikke bedriver vinteridrett, begynner å røre ordentlig på seg.

Cup-tap

Vi fikk i uka som gikk ei melding fra en sikker kilde at vår gamle klubb, du veit EIF, ei heller i år blir å finne i cupfinalen på Ullevaal ettersom de tapte første NM-kvalik mot FU/VO. For 41 kilo og 41 år siden kom vi eifere til første runde i cupen og trakk 1.divisjonslaget Moss borte.

Moss var da meget gode i den øverste divisjonen med blant annet Einar Jan Aas (som ble proff i Tyskland og England seinere). Vi dro ned til Østfold og gjorde vårt beste, men vi ble rundspilt (vi hadde målsjanser da) selv om Kai Sjøberg stusset, Vidar Skauen løp, Sverre Johnsen fintet og Kjell Arne Aas bommet på ballen to ganger (he-he). Vi tapte 5-0, men samme sesong ble det mest seire ettersom vi klarte å rykke opp fra femte til fjerde, da var det mye sa-sa-sa og EIF-sangen med Rolf Madsen, MUM og Rune Bergly som forsangere. Gode tider. Skål var det også. Verden var ond da også, men våren var fin.

Møkkakamp

Bildene i dag er hentet fram for å vise noen lokale helter fra Øvre Romerike, de er tatt en gang mellom 1979 og 1984. De to fotballgutta kjenner vel mange igjen, det er Cato Holtet og Tom Rune Finbråten etter en «møkkakamp» på Myhrer. Cato var en notorisk måljeger, Tom Rune driblegod. Begge på Eidsvold Turn.

På Jessheim Stadion var vi også innom blant annet for å se Kisa- legenden «Bønna» aka Bjørn Olav Stensby. Kisa ja, ja jeg kan skrive mye om dem, men kjenner for mange bra folk fra Ullensaker til å si noe som helst. Kremt.

Pjokken

Den velse pjokken er fra EIF og heter Henning med etternavn Stalsberg, godt venstrebein og pen i treningstøyet. Vi skal ikke bare skrive om den helvetes fotballen, men i mitt gamle arkiv ligger det også mange bilder fra forskjellige orienteringsstevner.

Vi husker ikke alle navnene på de vi avbildet, men kjenner igjen ei Bråthen-jente og Tom Eidsæther, skogens folk, gode representanter for kart, løp og kompass.

Lagets ensomhet

Ja, da er det på tide å finne fram speiderkniven og lage en minkepinne og rable ned et utdrag fra Lars Saabye Christensen diktsamling «Pasninger» (Cappelen 1998):

ingen er så trofast som

målmannen

han bærer lagets ensomhet

der er derfor han får bruke

hendene

PS: Vi hilser også til Old Henri P som for ei uke siden tok det siste toget, far vel.

Kisa ja, ja jeg kan skrive mye om dem, men kjenner for mange bra folk fra Ullensaker til å si noe som helst. Kremt.

LES OGSÅ: Arne Ekeland er den største etter Munch, fastslår Tom Stalsberg

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no