22. jul
 
Vær ikke likegyldig, ta samfunnsansvar
MENINGER: Elie Wiesel var jøde og ble sendt til Auschwitz sammen med andre familiemedlemmer. I motsetning til mora og ei yngre søster overlevde Elie.

Publisert: 30.aug.2017 11:00
Oppdatert: 30.aug.2017 11:24

Han ble seinere filosof og forfatter, og i 1986 fikk han Nobels fredspris. «Likegyldighet er menneskets verste fiende» er et kjent sitat fra Wiesel. Det ligger nær å tro at bakgrunnen for denne uttalelsen er at Holocaust ble mulig på grunn av mange menneskers likegyldighet.

Ikke alle som er «hjemmesittere», er likegyldige. Noen lar være å stemme fordi de har blitt skuffet over det partiet der de mener å høre hjemme, noen fordi de mener at de kan for lite om politikk, og det finnes andre forståelige grunner. Men likevel er det nok mange som lar likegyldigheten ta overhånd og lar være å stemme.

I vår tid er det er det mange mennesker i mange land som føler seg fremmedgjort og satt utenfor samfunnet. Diskriminering og ulik fordeling skaper motsetninger og konflikter og gir grunnlag for at det dannes ytterliggående partier og grupper som bruker vold og terror. Dette er eller kan bli en trussel mot demokrati og rettssikkerhet slik nazismen ble det i mellomkrigstida.

Til tross for at det er mange som ikke stemmer, er det få i Norge som aktivt mener og hevder at demokrati og rettssikkerhet ikke betyr noe for dem. Jubileumskomiteen for grunnlovsårsjubileet i Ullensaker oppfordrer alle til å bruke stemmeretten, uten aktive borgere kan demokratiet forvitre. Derfor: Vær ikke likegyldig, ta samfunnsansvar og bruk stemmeretten!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no