17. jul
 
Vann er vårt viktigste næringsmiddel

Publisert: 05.okt.2017 17:00
Oppdatert: 05.okt.2017 15:09

Nå dukker det opp i de kommunale pairene at vannledningsnettet som ble bygd i tida 1960–1970 i Eidsvoll ikke lenger holder mål. All ære til Einar Madsen som har etterspurt dette i kommunale fora. Dessverre får han ikke ordentlig svar.

Det blir veldig mye papir og prat, handling er mangelvare.

Forslaget til kommuneplaner for Råholt og Sundet, har så vidt jeg kan finne ut, ikke utredet behovet for vann og avløp til ny utbygging tilstrekkelig. Planer er bl.a. til for at man skal slippe å grave opp veier o.l. i ettertid for å få fram vann og avløp. Vi innbyggere vil ikke bli plaget av oppgravde veier, ødelagte grøntarealer o.l.

Denne såkalte infrastrukturen må på plass tidlig i planlegging. Utbygging av dette nettet må skje før annen utbygging.

Vi ser stor aktivitet i nabokommunen Ullensaker også på dette området. Hvorfor er vi i Eidsvoll bare på papirstadiet? Våre politikere må ta grep når administrasjonen ikke gjør det.

Det faglige rådet er at vi må inn med ca. 85 mill. kr i året for å oppgradere og fornye vannledningsnettet vårt.

Er kjent med at ny vannledning skal legges i mitt nærområde fra det nye vannbehandlingsanlegget ved Hurdalsjøen for at vi skal få reservevann i Eidsvoll fra dette anlegget. I Ullensaker leverer de vann til sine innbyggere for omtrent halvparten av den prisen vi betaler i Eidsvoll. Hva blir prisen i Eidsvoll for det vannet vi nå snart får fra Ullensaker?

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no