16. jul
EIENDOMSSKATT: «Realitetene innhenter nok snart Høyre og Fremskrittspartiet også. Kutt i millionklassen må til når eiendomsskatt skal unngås», skriver Hege Svendsen (Ap).
 
Velferd, hvor går du?
Landets velferd kom ikke rekende på ei fjøl, og bor her heller ikke på fast adresse, verken i Norge eller i Eidsvoll.

Publisert: 21.nov.2017 13:30
Oppdatert: 20.nov.2017 18:28

Velferden vår må vi tenke på og jobbe for hele tida, aldri ta som en selvfølge. Den kan forsvinne smule for smule til det plutselig ikke er noe igjen mens vi tenkte, nei, den lille greia der, er det så farlig da?

Kommunen får hvert år overført penger fra staten for å drifte velferden lokalt. I fjor fikk vi 70 millioner ekstra, i år bare 38. Her ligger årsaken til at rådmannen så seg nødt til å fremme forslag om innføring av eiendomsskatt allerede fra 2018. Dette går for fort også for Arbeiderpartiet og vi går inn for å bruke penger vi har på fond til å skaffe oss et realt «tenke og grave»-år, hvor vi skal snu hver stein i finanskomiteen, før vi tar endelig stilling til forslaget for 2019.

Vi ser at Høyre og Fremskrittspartiet allerede har sagt plent nei til eiendomsskatt. Slik det ser ut nå vil de tømme fondene våre og mer i fire år framover. Hva de vil gjøre når bankboka er tømt, er så langt et ubesvart spørsmål.

Vi ser at Høyres stortingsrepresentant Tone W. Trøen snakker varmt imot den usosiale eiendomsskatten i EUB 14.11. For å unngå den synes hun vi bør innføre mer omsorgsteknologi. Slik vi forstår det vil kjøp av teknologi koste penger, mye penger, lenge før man kan regne med noen innsparinger i antallet årsverk. Dernest anfører hun et lavere sykefravær. Det er en tung oppgave når skoler og sykehjem er minimumsbemannet. Fikset innen 2019?

Realitetene innhenter nok snart Høyre og Fremskrittspartiet også. Kutt i millionklassen må til når eiendomsskatt skal unngås.

Er det:

  • skoler som skal legges ned?
  • barnehager?
  • sykehjemsplasser som skal bort?
  • hjemmesykepleien som skal reduseres?
  • plasser i kulturskolen som skal bort
  • de som flytter hit som skal mangle tilbud og møte utslitte kommunale bygg?

For det er dette kommunen driver med. Det er ikke slik at det jobber en haug med folk på rådhuset med å flytte papir og som kan gjøres overflødig. Det er svart på hvitt dokumentert at Eidsvoll er en av de mest effektive kommunene i landet. Lite å hente altså.

Høyre og Fremskrittspartiet står bak et statsbudsjett for 2018 som kutter for dem som har minst fra før. Lokalt vil de ikke innføre eiendomsskatt.

Arbeiderpartiet vet hva slags kommune vi vil ha i framtida.

Hva slags kommune vil Høyre og Fremskrittspartiet ha? Ta utfordringen! På tide å bli konkret.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no