19. aug
 
Velferdstjenester for lokalbefolkningen på Kløfta

Publisert: 04.mai.2019 17:00
Oppdatert: 03.mai.2019 16:18

Sosialistisk Venstreparti (SV) uttrykker i et leserinnlegg i EUB onsdag 24. april bekymring for velferdstjenestene på Kløfta.

Når det gjelder Kløfta bibliotek så er det vel rimelig klart at ingen av partiene går inn for nedleggelse av dette, og det vil heller ikke Høyre gjøre. Posisjonspartiene har stort fokus på

Kløfta i mange sammenhenger, det viser utbyggingen av idretts- og aktivitetsanleggene i Bakkedalen, planene for ny kommunal barnehage og planene for utvidelse av Bakke/Vesong skoler inkludert en fløy for kulturaktiviteter.

HELSESTASJON

SV tar i innlegget opp spørsmålet rundt Kløfta helsestasjon og tilbudet til barn i alderen 0-5 år. Det er viktig å understreke at tilbudet/tjenesten ikke blir borte, men at det samles på Jessheim. Hensikten med å samle dette tilbudet til Jessheim, er å sikre et jevnt og godt tjenestetilbud til alle innbyggerne, og også få et sterkere faglig miljø som øker kvaliteten på tjenesten.

Det å samle denne tjenesten til ett sted vil også gjøre det lettere å tilby konsultasjon for en fraværende medarbeider ved f eks sykdom og/eller ferieavvikling.

SV skriver i sitt innlegg at både jordmortjeneste og barselomsorgen må være lokalt der kvinnene og de nyfødte barna bor. Det pekes på at nærhet til helsestasjonen er viktig. Å miste helsestasjonen innebærer å miste tryggheten og kunnskap til nærmiljøet som en viktig for å yte forsvarlig tjeneste for de minste barna, skriver de. Det kan derfor være interessant å høre hvilke tanker Ullensaker SV gjør seg om framtiden. Både Mogreina, Nordkisa og Borgen ligger på samme måte som Kløfta ca en mils veg fra Jessheim. Vil SV gå inn for å etablere helsestasjonstjeneste og jordmortjeneste også i disse tettstedene? De har vel krav på den samme nærheten som beboere på Kløfta?

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no