17. aug
EIENDOMSSKATT: «Eidsvoll Arbeiderparti vil innføre eiendomsskatt åkkesom», skriver Jens Petter Jensen.
 
Velgerne vil huske dette
Eidsvoll kommune skal snart vedta et budsjett på nærmere 1,5 milliarder kroner.

Publisert: 10.des.2017 06:00
Oppdatert: 08.des.2017 12:44

En beskjeden budsjettjustering på rundt to prosent vil kunne erstatte innføring av eiendomsskatten.

Alle partier er enige om at det skal nedsettes et økonomiutvalg for å se hva som kan innspares av kommunale driftsutgifter, effektivisering og rimeligere løsninger som hva gjelder investeringer. Vel og bra. Men Eidsvoll Arbeiderparti har hittil avvist alle forslag som er fremkommet og bebuder at eiendomsskatten er helt nødvendig. Dette før utvalget har begynt å arbeide. Eidsvoll Arbeiderparti vil innføre eiendomsskatt åkkesom.

Eiendomsskatten betyr ikke tre til fire tusen per år slik noen hevder. Når den etter noen år er kommet i sju promille, vil de fleste husstander får en ekstra skatt på nærmere 20.000 kroner i per år. For minstepensjonister vil det snart være 10 prosent av pensjonen. Oppå dette kommer kommunale avgifter som allerede er høge og vil øke i årene som kommer. Det samme kan sikkert også sies om unge i etableringsfasen med store huslån og kanskje også studielån.

For dem med høge inntekter betyr dette kanskje ikke all verden, men for dem lave inntekter og/eller store låneutgifter, vil det medføre store vansker.

Det kan fremstå som et paradoks at det er Fremskrittspartiet og høgresiden som nå ivaretar disse gruppenes interesser og Eidsvoll Arbeiderparti som påfører de samme gruppene store økonomiske problemer.

Det er nok noe velgerne vil huske ved neste kommunevalg om snaut to år.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no