23. jul
DÅRLIG FØRSTEINNTRYKK: «Det finnes mange eksempler på pene rundkjøringer i omegnen», skriver Elen Egeland. Foto: Privat
 
Velkommen til Sundet, Eidsvolls perle
Slik ser førsteinntrykket til denne perlen ut, når man ankommer rundkjøringen ved Eidsvoll rådhus.

Publisert: 24.sep.2017 06:00
Oppdatert: 22.sep.2017 11:22

Det er vel slik, at det man setter pris på, holder man i orden. Det skal synes på et sted at man er glad i det, at det å «snakke Eidsvoll opp» ikke bare er tomme ord. Sundet fortjener at vi gir oss selv og besøkende en annen velkomst enn denne.

Estetikk, å gjøre det pent der folk ferdes, er viktig for trivsel. Det har også ringvirkninger: det blir en mye høyere terskel for å kaste fra seg søppel, eller gjøre hærverk. Det blir mere av: «Dette er mitt sted, det er jeg stolt av, det tar jeg vare på.»

Jeg er klar over at vi her har en fylkesvei, at også rundkjøringen er fylkets ansvarsområde. Men det går ikke an at det ser slik ut. Noen beslutningsdyktige fra kommunen, noen med innflytelse, må ta tak og få gjort noe.

Det er ikke alltid det dreier seg om dårlig økonomi. Det handler også om evne og vilje til å se seg rundt, «hva kan gjøres», og å finne løsninger. Å ta seg en tur rundt i Sundet, legge merke til: søppel i grøftekanter, umalte og flassete murer, ugras, uframkommelighet (Sundtoppen).

Det finnes mange eksempler på pene rundkjøringer i omegnen: Belagt med bergurt, det er ganske vedlikeholdsfritt. Plen, med f.eks. fire trær som bjørk, med høye stammer slik at sikten ikke forstyrres, og det hele kranset med gatestein.

Det handler mye om å se, reagere, og så gjøre noe.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no