19. jul
MULIGHETER: Klarer kommunen å bygge og utvide tjenester til rett tid, gir veksten en rekke muligheter, skriver Christoffer Nyborg.
 
Verktøy for en god vekst i Eidsvoll
Eidsvoll vokser og vil vokse mer. Vi ser mulighetene og har konkrete løsninger på utfordringene vi står ovenfor.

Publisert: 26.jul.2018 16:00
Oppdatert: 25.jul.2018 14:30

Eidsvoll vokser og vil vokse mer. Kommunen trenger verktøy for å møte veksten, slik at kommunens økonomi blir stabil og at tjenestetilbudet for eksisterende og nye innbyggere får økt kvalitet og gir flere muligheter. Eidsvoll Høyre fikk i sommer med seg kommunestyret på å innføre et slikt verktøy: boligbyggeprogram.

Grunnet manglende planlegging har den årlige veksten i Eidsvoll avtatt betraktelig i år, uten at kommunen har klart å forutse svingningen. Dette gjør det utfordrende å sikre forutsigbare inntekter og utgifter i kommuneøkonomien. Klarer kommunen å bygge og utvide tjenester til rett tid, gir veksten en rekke muligheter, men investerer vi til feil tid kan dette gi unødvendige kostnader.

Det har vært mye snakk om arealplanene i Eidsvoll de siste årene. Disse forteller oss hva som kan bygges hvor, men sier ikke når det skal bygges. Som en løsning på utfordringen med varierende vekst har Høyre fått med seg kommunestyret på å innføre et boligbyggeprogram i Eidsvoll. Dette er et dokument hvor kommunen sammen med utbyggere vil planlegge når større boligområder skal bygges ut.

Sammen med arealplanene vil et boligbyggeprogram gi bedre styring av boligutviklingen og kommuneøkonomien. Det hjelper oss å bygge nære barnehageplasser til småbarnsfamilier, skoler i riktig størrelse, idrettsanlegg til ungdommen, sikre tilstrekkelig rensekapasitet på drikkevann, kapasitet i omsorgstjenestene med mye mer.

Eidsvoll vokser. Høyre jobber for at denne veksten skal bli en god vekst. Vi ser mulighetene og har konkrete løsninger på utfordringene vi står ovenfor.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Christoffer Nyborg, ordførerkandidaten til Eidsvoll Høyra
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no