19. apr
STIGER. Jessheim vokser som by. Denne helgen hadde den bybursdag.
 
Veslevoksen 5-åring
LEDER. Denne helgen var det bybursdag i Ullensaker, Jessheim feirer fem år som by.

Publisert: 13.jun.2017 06:00
Oppdatert: 12.jun.2017 15:05

En alder hvor man fortsatt er leken, full av fart, energi og nysgjerrighet – i tillegg til å være i vekst og utvikling. Sånn sett er det mange likheter mellom fem år gamle Jessheim by og femåringer flest.

11. juni 2012 ble det vedtatt at Jessheim skulle bli by. Et riktig og viktig vedtak, som har skapt vekst og muligheter med en enorm utvikling som skjer i et rasende høyt tempo. Boliger og butikker fyller sentrumet, med heisekraner på kryss og tvers som sørger for at byen reiser seg og vokser.

Ullensaker hadde 31.629 innbyggere da vedtaket om bystatus ble fattet i 2012. I dag er det 35.422 innbyggere i kommunen – hvorav 17.221 personer bor i byen Jessheim (1. jan 2016).

Samtidig knytter det seg utfordringer ved å være ung by i vill vekst. Det oppstår fort voksesmerter. Det krever at man tenker langsiktig og helhetlig, og skaper et byrom med grønne lunger, kulturarenaer og aktivitet hvor folk vil og kan oppholde seg. – Jeg er fornøyd med Jessheim, men vi skal bli enda bedre. Det handler om å gjøre bysentrumet mer levende slik at flere bruker byen både dag og kveld. Vi skal skape et godt miljø på Jessheim både for liten og for stor, sier Ullensaker-ordfører Tom Staahle i dagens avis.

Som femåring mangler man naturlig nok en del erfaring og tradisjon. Der kan man kanskje få tips av storebror Lillestrøm på 19 år, eller til syvende far i huset – Tønsberg som har 1146 år på bybaken. Samtidig er det viktigste at Jessheim skaper sin egen sjel og identitet gjennom sin oppvekst.

LES OGSÅ: - Jessheim er det nærmeste man kommer Syden uten å fly

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no