18. okt
 
Vi er mange som støtter Ruud i kampen mot SIAN
YTRINGSFRIHET: Leder i SIAN, Lars Thorsen, har i to innlegg i EUB omtalt markeringen på Jessheim som svar til Berit Reidun Ruud. Vi er mange som støtter henne.

Publisert: 05.okt.2019 12:00
Oppdatert: 05.okt.2019 11:22

Jeg velger å informere om SIAN ut fra kommentarer på Facebook og medieomtale. Hvis SIAN er uenig får de ta det med kilden. Jeg går ikke inn i noen diskusjon med SIAN.

Før markeringen på Jessheim postet Lars Thorsen blant annet disse to kommentarene i en diskusjonstråd på Facebook:

«Du er ikke norsk, du er pakistaner. Du har heller ikke norske verdier. Din adferd i denne saken dokumenterer en massiv forakt for det norske demokratiet. Akkurat det overrasker ikke, men at du er så stupid at du tilkjennegir det så åpenlyst, er noe vi ikke ser så ofte. Vi sees. Som dine norske kollegaer kan fortelle deg, gjelder norsk lov også på Jessheim. Det betyr at forvaltningen ikke har lovhjemmel til å etterkomme dine forsøk på shariainnføring i kommunen».

«Spør X om han tar avstand fra Muhamneds liv og lære. Får du ham til å erklære det her, skal jeg beklage at jeg kalte ham islamist. Tar han ikke avstand, er han islamist».

I juni stoppet politiet en SIAN-demonstrasjon da koranen ble kastet i bakken. I en NTB-melding omtalt av flere medier 15. juni 2019 kan vi lese «da taleren kastet Koranen på bakken, reagerte publikum kraftig. Politiet avbrøt aksjonen. Hendelsen skjedde omtrent klokka 15.00 på Strømsø torg i Drammen sentrum. Flere motstandere av den antimuslimske organisasjonen var til stede under demonstrasjonen.»

Til stede på Jessheim-markeringen var også leder av Selvstendighetspartiet og tidligere leder av NDL. To ledende SIAN-medlemmer er tiltalt etter straffeloven for hatefulle ytringer ifølge media.

Her er eksempler på «komplimenter» fra SIAN etter den fredelige mot-markeringen på Jessheim: «Deporteringskandidat», «Shariapoliti i Ullensaker», «Sosialistene på Jessheim er infiltrert av islamister». To navngitte Ullensaker-politikere ble omtalt som shariapoliti av SIAN.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no