20. apr
PRINSESSE: Ragnhild Haga slo avtroppende skidronning Marit Bjørgen under den avsluttende tremila i NM.
 
Vi har langrenns-prinsessa
KOMMENTAR: Dronninga har abdisert, men Øvre Romerike har prinsessa.

Publisert: 09.apr.2018 15:00
Oppdatert: 09.apr.2018 15:26

Nannestad-jenta Ragnhild Haga slo avtroppende skidronning Marit Bjørgen på en imponerende måte under NM-avslutningen i Alta.

Det var tronskifte i Alta da langrenns-NM ble avsluttet sist helg. Marit Bjørgen bekreftet offentlig at hun legger opp. Hun har siden årtusenskiftet levert et fantastisk knippe av resultater. Hun har sikret 15 OL-medaljer, 18 VM-medaljer, fire totalseire i verdenscupen og 114 enkeltseire i verdenscupen. Jeg tviler på at det er mulig å slå denne resultatrekorden. Det blir stadig mer spesialisering innen langrennssporten og Bjørgen har gjennom en årrekke vært en ekstrem allrounder og har vært knallgod i alt fra sprint til de lengste løpene. Hun har dessuten behersket begge stilarter.

Men nå er det slutt og en av prinsessene er Ragnhild Haga fra Åsen.

Under fredagens femkilometer i klassisk stil vant Bjørgen, med Ingvild Flugtad Østberg på andreplass og Ragnhild Haga på bronseplass. Under lørdagens tremil klinte Ragnhild til.

– Alle vet at jeg ofte åpner litt rolig. Derfor hadde jeg lyst til å gjøre det motsatte av det alle forventet. Derfor startet jeg relativt hardt, smilte Ragnhild da hun ble intervjuet av NRK etter seieren.

Ragnhild er ei spennende jente - også for framtida. Hun er bevisst på å opprettholde det som er hennes sterke sider samtidig med at hun er veldig klar over hva hun bør bli bedre på. Denne sesongen har hun hatt en fantastisk progresjon. Hun har blitt bedre på det meste. Klassisk stil har vært en liten akilles-hæl, men i vinter har hun åpenbart blitt mye bedre.

Fortsatt er det fristil hun er best i og NRK-kommentator, og tidligere aktiv utøver for Bjerke IL, Torgeir Bjørn, var fra av seg av begeistring under den avsluttende tremila i NM. – Se og lær, sa Bjørn.

Tidligere i vinter sikret Ragnhild seg OL-gull på tikilometeren i Sør-Korea. Litt spesielt var det at hun tok OL-gull før hun sikret seg gull i NM. Men i helga kunne hun entre toppen av seierspallen i Alta.

Marginen ned til dronning Bjørgen var på drøyt halvminuttet, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen sikret seg bronsemedaljen. Det var en rimelig tung og særpreget premie Ragnhild for øvrig sikret seg i Alta. Hun fikk nemlig skiferstein til en verdi av et par hundre tusen kroner. Det blir også en tung bør å bære å være en av dem som overtar etter Marit Bjørgen. Men Ragnhild Haga har sakte, men sikkert sikret seg en posisjon helt oppe i den internasjonale toppen i langrenn. Og det er ingen grunn til å tro at hun ikke fortsatt skal holde seg der.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no