23. jul
Fra trafikkontroll utenfor Råholt skole tilbake i 2014. Foto: Jan Arne Sandholtbråten
 
Vi må alle vise hensyn
LEDER: Temaet vi skal ta for oss i dag omtaler vi på lederplass nesten hvert eneste år. Årsaken er dessverre ikke mangel på fantasi, men at faren for at det skal gå galt en vakker dag, er like stor i år som i fjor.

Publisert: 16.aug.2017 13:00
Oppdatert: 16.aug.2017 13:27

Vi snakker om skolestart. Eller rettere sagt: trafikkavviklingen rundt skolestart. Mange barn har nok ekstra sommerfugler i magen førstkommende torsdag, ikke minst de som starter i første klasse, men la oss alle bidra til at vi voksne i hvert fall ikke trenger å gå rundt med en klump i magen fordi vi frykter at det skal gå galt i trafikken.

De gangene politiet er på plass i nærheten av skoler og barnehager, blir dessverre resultatet ofte nedslående. Det går ofte for fort, og det vises ikke nok hensyn.

Mange barn leveres på skolen med bil. Det er mange årsaker til at bilen velges, og vi ser ingen grunn til å klage på foreldrene som kjører barna til porten. Ikke alle bor slik til at det er naturlig at de minste skal gå på egen hånd, og foreldre har ofte dårlig tid. De skal selv på jobb, og kanskje er det flere barn som skal leveres på ulike steder. Det blir derfor en del biler som i løpet av kort tid skal laste av barn på små områder. Det er hektisk. Mange steder uoversiktlig. Og stressnivået ligger hos mange voksne på et ubehagelig høyt nivå.

Da er det ekstra viktig at alle involverte tar ekstra hensyn. Vi må huske at det er veldig mange av oss som «skal bare». Er man seint ute, så er man seint ute. Ingen unnskyldninger er gode nok for at man skal bryte fartsgrensen i området rundt skoler og barnehager. Dessverre viser det seg altfor ofte, at når politiet gjennomfører sine fartsmålinger, er det stressa foreldre som blir tatt.

Skolestart i vårt område er torsdag. Men å vise hensyn er ikke noe vi kun skal ha fokus på denne uka eller neste, av frykt for at politiet passer ekstra på i disse dager. Ekstra aktsomhet rundt barn i trafikken er noe vi sjåfører må forholde oss til hele året. Beregn derfor ekstra tid. Selv om det ikke alltid er så lett i praksis. Og vis hensyn.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no