27. jun
 
Vi må tenke på ungdommens helse
MENINGER: Da er sommeren rett rundt hjørnet, de fleste ungdommene er ferdig med eksamenene sine.

Publisert: 20.jun.2018 18:00
Oppdatert: 20.jun.2018 15:33

Vi er endelig klare for sommeren. Vi kan endelig lade opp krefter gjennom sommeren, før et nytt skoleår begynner til høsten igjen. Men selv om mye virker bra nå, betyr ikke det at alt står bra til.

NOEN Å GÅ TIL

Det er et press på skolen, som ikke alle takler like godt. I tillegg kan en slite med psykiske problemer, eller andre problemer en sliter med å prate om.

Derfor er vi nødt til å ha noen å gå til.

En går ikke rundt på et brukkent bein, en går heller ikke rundt med et brukket sinn. Vi må tenke på ungdommens helse, også slik at det synes.

Derfor ønsker vi at helsesøster er oftere på skolen. I tillegg bør Helsestasjon for unge nede i Sundet ha bedre åpningstider. 3,5 timer på en onsdag er ikke godt nok.

FLERE DAGER

Dette er en helsetjeneste for ungdom.

Det er fint at åpningstidene er noe etter skolen, slik at flere har mulighet til å dra dit. Likevel bør det være flere dager hvor ungdommen har et godt helsetilbud å gå til.

Passer det ikke den ene dagen som man virkelig ville prate med noen, så er det ikke sikkert at en gjør det i det hele tatt.

HVA MED FERIENE

Og for alle ungdommene som ikke kan gå til rådhuset, eller ta buss, er en nødt til å bli kjørt. Om helsesøster ikke er på skolen, hva gjør man da? Og hva skjer i feriene? Hva slags helsetilbud har ungdommen da? Hvem er det en går til for å prate om problemene sine da? Holder en heller problemene for seg sjøl?

Slikt setter hindre for å si ifra. Og med psykisk helse, og helse generelt, er det best å være så åpen som mulig, slik at en får den hjelpa en trenger.

STENGTE DØRER

Hvor du bor eller når du har skoletimer eller årstiden, bør ikke ha noe å si på kvaliteten på helsetilbudet til ungdommen, eller om du har et helsetilbud i det hele tatt.

For noen ganger må man på helsestasjonen eller til helsesøster, enten for råd eller bare en prat. Da er det dumt om man, bokstavelig talt, møter stengte dører.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TUR: Bendik Brodshaug har vunnet fire ukers språkreise til Tyskland.

Original bildetekst:
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no