17. jul
Anders Klaseie, nestleder i Eidsvoll Senterparti
 
Vi trenger ikke overdrive for å si tydelig nei til tredje rullebane

Publisert: 23.mar.2017 10:06
Oppdatert: 23.mar.2017 13:19

I artikkelen om SV og Sps nei til en tredje rullebane som sto på trykk i EUB 16. mars, er jeg sitert på at «ved en utbygging av tredje rullebane vil ti tusen mål av Norges beste matjord bli asfaltert». Dette er ikke et korrekt sitat og jeg føler behov for å oppklare tallet. Siden EUB på lederplass også refererer til dette sitatet blir det ekstra viktig med en korrigering. Det ene er hvor mye jord som kan gå med til en tredje rullebane, dette er ikke et identifisert tall i de papirene jeg finner om saken så langt. Men i Norges Bondelags høringsuttalelse til forrige Nasjonale transportplan er det skrevet at det vil gå med inntil 3500 dekar. Når jeg snakker om at «titusenvis av mål kan gå tapt», så sikter jeg til arealpresset som blir i aksen mellom Oslo og Gardermoen og rundt Gardermoen. 

Uansett arealtall så er argumentene for å si nei til en tredje rullebane på Gardermoen så mange, og derfor er det viktig at det ikke blir en diskusjon om arealtall, men om saken.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no