20. apr
 
Vinfesten til idrettspampene
Etter å ha fått tilgang på kvitteringer avslørte VG nylig at den italienske prestisjevinen Brunello Salvioni kom på bordet da tidligere sjef for norsk idrett, Inge Andersen, var vertskap for IOC.

Publisert: 21.nov.2017 13:00
Oppdatert: 21.nov.2017 13:15

Regninga? 1795 kroner flaska, og middagen for 10 personer endte opp med å koste 17.885 kroner – slå den! Ifølge vinanmelder i Dagens Næringsliv, Merete Bø, er vinen så dyr og sjelden at man kun får den hos Vinmonopolet om man spesialbestiller den. (DN, 09.11.17)

Ingen forlanger at idrettstoppene skal drikke hjemmeprodusert når hoffet samles, men det får da være grenser. Egoet synes å stå over alt anna. Jeg har deltatt på konferanser i regi av Norsk Lektorlag, og premissene i drikke- og matkulturen har vært moderate. Ut over dette må vi betale av egen lomme.

Men det stopper ikke med snobbete vinvaner. Kritisk og frigjort journalistikk kom også fram til at Inge Andersen sjekka inn på femstjernershotellet Roma Cavalieri i tre døgn. Det ble benyttet romservice for 2321 kroner. (En skulle tro at en idrettssjef var sprek nok til å hente varene sjøl?) Totalregninga idrettstoppen sendte til NIF endte på 15.867 kroner for tre dager! (VG 9.11.17)

Jeg tolker dette som en hån mot grasrota og vaffelselgerne i norsk idrett. Hvordan reageres det på «ansvarlig» hold? Idrettspresident og Ap-politiker Tvedt har ikke vurdert å trekke seg. Dessuten nekta han å si unnskyld for idrettens alkoholregninger. (op.cit.) Jeg ser for meg idrettspampene le herfra og hele veien til banketten…

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no