23. jul
STØTTE: «Bare på de omsorgsboligene og sykehjemsplassene vi skal bygge nå, taper Eidsvoll 15 millioner kroner på å ikke være definert som en vekstkommune,» skriver Hege Svendsen (Ap).
 
Visst er Eidsvoll en presskommune, Husbanken!
Når bygda vokser, øker behovene, det sier seg selv.

Publisert: 20.mai.2018 09:00
Oppdatert: 18.mai.2018 10:25

Når bygda vokser, øker behovene, det sier seg selv. Folk flytter hit, vi får flere barn og voksne og vi får flere gamle. Presset på flere og bedre tjenester øker. Med 35 minutter reisetid fra Oslo S og ni minutter fra Oslo Lufthavn må vi regne med mange flere innbyggere i årene som kommer. Det heier vi på!

Vi skal bygge. Skoleplasser, barnehager, omsorgsboliger og sykehjemsplasser. Det koster tid og penger, over to milliarder kroner skal det investeres de nærmeste årene.

Gjennom tilskuddsordninger får vi litt fra staten ved Husbanken til bygging av omsorgs- og sykehjemsplasser. Kommunene nær Oslo og som defineres som presskommuner får mer enn andre.

Men hva? Eidsvoll er ikke definert som presskommune? Vi som benytter de samme leverandørene og entreprenørene som Oslo? Er det mulig at Øvre Romerike ikke er presskommuner?

Eidsvoll Ap synes dette er urimelig. Vi har derfor tatt saken til Stortinget ved vår stortingspolitiker Tuva Moflag som spør kommunalminister Monica Mæland:

«Hvordan vil statsråden gjøre kommunene i Akershus rustet til å møte befolkningsvekst og investeringsbehov, og er det aktuelt å definere flere av kommunene som presskommuner?»

Mæland svarer ved å henvise til generelle økninger i overføringene fra staten til kommunene. Ikke mye å bli klok av.

Det positive er at Husbanken skal se på kriteriene sine igjen. Bare på de omsorgsboligene og sykehjemsplassene vi skal bygge nå, taper Eidsvoll 15 millioner kroner på å ikke være definert som en vekstkommune.

Eidsvoll Arbeiderparti mener det er urettferdig! Endring nå!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no