19. jul
 
Ynkelige menn og maktmisbruk
Kritisk journalistikk har den siste tida satt søkelyset på sentrale politikeres undertrykkende atferd overfor unge kvinner.

Publisert: 16.jan.2018 15:00
Oppdatert: 17.jan.2018 06:20

Giske-saken er særlig stygg, idet han har vært statsråd, utdanningsminister (!) og kirkeminister og nestleder i Arbeiderpartiet.

Ut ifra et psykologisk perspektiv avslørte Giske seg sjøl i en debatt med Sylvi Listhaug i valgkampen. Han hissa seg opp, heva sin moralske pekefinger og virka foruretta, (god skuespillerkunst.) Listhaug gjennomskua hersketeknikken, og var like blid og fin som vanlig – riktig reaksjon overfor et maktmenneske! Da skjønte jeg at valget var tapt for Ap. Folk er flinke til å tilgi, men glemmer ikke mobberne.

I EUB torsdag 11. januar hadde journalist Marit Lunddal Løken et flott innlegg, idet hun kritiserer «Gubbepreik» og bagatelliseringa av Giskes oppførsel overfor kvinner. Overgrep fra et maktmenneske er, som journalisten skriver, «å gå over alle streker.» (op.cit.)

Uskyldens tid synes å være forbi. Kynismen og egoismen rår – i særdeleshet i politikken, der gjenvalg og partiboka er viktigere enn enkeltmennesket.

Jeg tenker ofte på det frigjorte 1970-tallet. Da holdt det å invitere jenta til hybelen « … for å se på frimerkesamlinga mi», og så videre. Det var i hvert fall ikke snakk om «ujevne» maktforhold! Vel – nå må feministene igjen på banen og jage alfahannene ut av reviret. Da blir det et bedre og mere frigjort samfunn.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no