13. nov
SMAL: Vegen er smal, og med både barn og flere biler samtidig på vegen enn på dette bildet kan det oppstå farlige situasjoner.
 
– Det kan oppstå farlige situasjoner
Politiet forteller at det var tendenser til kaotiske forhold da en patrulje var ved Kringler-Slattum skole på Aksjon skoleveg.

Publisert: 27.aug.2018 20:30
Oppdatert: 27.aug.2018 20:45

Anne Katrine Hofseth Gundersen, avsnittsleder forebyggende ved Ullensaker lensmannsdistrikt, var med da politiet hadde Aksjon skoleveg ved skolen.

– Det var tendenser til kaotiske forhold. Det blir trangt uten gangsti. Vi observerte at det på grunn av trafikksituasjonen kan oppstå farlige situasjoner her. Det var flere ganger syklister på én side, gående på den andre siden og biler i midten, sier Hofseth Gundersen.

«KAOTISK»

I en oppsummering etter aksjonen skriver politiet blant annet at elevene som krysset veien ikke har fotgjengerfelt og at det framsto som «kaotisk» kryssing av Austaddalsvegen.

– Austaddalsvegen framsto som for smal med tanke på trafikksikkerheten da det var elever som gikk på én side av veien, mens andre elever kom syklende på motsatt side av veien. Samtidig kom det gjennomkjørende biler, foreldre med barn som leverer og foreldre som returner etter levering av skolebarn. Elevene som krysset veien har ikke fotgjengerfelt og det framsto som «kaotisk» kryssing av Austaddalsvegen, sier Magne Gruehagen fra forebyggende avdeling i Ullensaker lensmannsdistrikt og politikontakt for Nannestad og Gjerdrum kommuner.

SVINGER UNNA DUMPER

Gruehagen peker også på at det er grusvei på stedet som gjør at enkelte elever som sykler til skolen svinger unna ujevn grunn.

– Politiet kan tenke seg å se samme utfordringer for bilistene i årstidene hvor grusveier er i dårligere forfatning. Vi observerte også at det var biler som tydelig bremset ned farten da de så politibilen. På generelt grunnlag observerte politiet at det var jevn trafikk av gjennomkjørende på Austaddalsvegen, mens skoleelever kom til og fra skolen, oppsummerer Gruehagen.

LES OGSÅ: Jente (6) gikk på feil buss i Eidsvoll: Gjenforent med mor etter rask innsats av politiet

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no