17. jul
UTBYGGING. Det er i området ved Stordammen at det planlegges et boligområde.
 
– Aker vurderer å investere i Åsgreina
NANNESTAD. Det opplyser Giovanni Fili fra Luma AB og Paui AB, som ønsker å bygge ut et boligområde ved Stordammen i Åsgreina.

Publisert: 02.mar.2017 10:30
Oppdatert: 02.mar.2017 10:53

Fili viser i en e-post til administrasjon, ordfører og gruppeledere for alle partier i Nannestad til samtaler med Torstein Storækre, eiendomsdirektør i Aker, og opplyser at selskapet vurderer en stor investering i Åsgreina. Han viser også til at Storækre har hatt et møte med Hans Thue (Ap), ordfører i Nannestad.

– Vi ser på mange forskjellige ting. Mer ønsker jeg ikke å kommentere, sier Torstein Storækre til Eidsvoll Ullensaker Blad.

Hovedeier i Aker er Kjell Inge Røkke. Fili har tidligere signalisert at en stor investor var interessert i et samarbeid.

NEI TIL MEDFINANSIERING

Kommunestyret i Nannestad vedtok nylig å oppheve vedtaket fra 2009 om å «fryse» 44 millioner kroner fra det såkalte Gjermå-fondet til medfinansiering av en tverrforbindelse mellom Åsgreina og fylkesveg 120. Ordfører Hans Thue begrunner vedtaket med at kommunen ikke kan være med og finansiere noe som er fylkeskommunens ansvar og behovet for midler til andre store investeringer for kommunen.

– Som en konsekvens av kommunens vedtak vedrørende tverrvegen har forutsetningene for denne investeringen blitt endret kraftig. Akers interesse står fortsatt, men det er et behov for å bringe klarhet i situasjonen, sier Fili.

VIL INFORMERE

– Jeg er kjent med brevet og ser på det som et partsinnlegg for å promotere egne økonomiske interesser, sier Thue og fortsetter:

– Det er i og for seg greit nok. Brevet har imidlertid ikke et presisjonsnivå som kan danne grunnlag for politisk behandling. På flere punkter avviker også brevet fra faktagrunnlaget slik kommunen kjenner det. Jeg vil blant annet derfor med det første gi forvaltnings- og økonomiutvalget en orientering om status i Åsgreina. Jeg er for øvrig avskåret fra å kommentere hvem som har og ikke har vært i kontakt med kommunen om saken. Det tror jeg folk forstår, sier Thue.

MENER KRAV OM VEG MÅ TREKKES

Fili forteller at de gjennom de siste åtte årene har basert sine investeringer på en avtale om samfinansiering av vegen.

– Hvis kommunen mot vårt ønske trekker seg fra denne avtalen, får det store negative økonomiske konsekvenser for oss og alle innbyggere i Åsgreina. Det er da helt naturlig at kravet om tverrveg for å utvikle boligfeltet også blir trukket tilbake, sier Fili.

Giovanni Fili og Robert Taflin fra selskapene Luma AB og Paui AB, ønsker å bygge ut et boligfelt (B30 i kommuneplanen) ved Stordammen i Åsgreina. De mener det er naturlig å flytte kravet om tverrveg fra boligfeltet og til hotelltomta ved Stordammen, som de eier.

KRAVET STÅR FAST

I en sak i EUB onsdag sier ordfører Hans Thue at kommunen vil fastholde rekkefølgekravet om tverrveg for boligfeltet ved Stordammen.

– Rekkefølgebestemmelsen står fast, og den er vedtatt av kommunestyret. Den ligger jo også i kommuneplanen, som er støttet av regionale myndigheter. At kravet om tverrveg ligger fast er viktig for dem som vil utvikle området, slik at de vet hva de har å forholde seg til. Hele denne utbyggingen av Åsgreina er basert på dette vedtaket. Det er betingelsen kommunestyret og regionale myndigheter har satt for å utvikle Åsgreina, sier Thue i saken.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no