16. jul
ENIGE: - Alle ordførerne på Øvre Romerike er enige om at Helse Sør-Øst bør legge sin nye sikkerhetsavdeling hit, sier ordførerne Hans Thue og Tom Staahle.
 
– Alle ordførerne på Øvre fronter dette
Helse Sør-Øst skal bygge et psykiatrisk sykehus til farlige og svært syke pasienter. Øvre Romerike vil ha det hit.

Publisert: 02.mai.2018 09:00
Oppdatert: 02.mai.2018 09:55

Sykehuset holder i dag til i dårlige lokaler i Asker. Helse Sør-Øst (HSØ) sin prosjektgruppe ville i fjor bygge nytt på Ila i Bærum, men Klima- og miljødepartementet sa nei siden dette området ligger innenfor markagrensen.

Like etter skrev Ullensaker-ordfører Tom Staahle til HSØ og oppfordrer dem til å vurdere Gardermoen. I brevet legger han særlig vekt på:

Sentral beliggenhet. Infrastrukturen gjør det enkelt å komme seg dit for besøkende og ansatte.

Lokalisering i Gardermobyen vil styrke tilgangen til kompetent arbeidskraft.

Synergier med kriminalomsorgen bl.a. Ullersmo fengsel.

Lavere tomtepriser lavere på mange andre sentrale steder og at byggekostnadene bli lave med svært gunstige grunnforhold.

– Alle ordførerne på Øvre Romerike er med og fronter denne saken, påpeker Staahle, og får støtte av ordfører Hans Thue i Nannestad som er leder i samarbeidsorganet Gardermoregionen.

– Vi applauderer Staahles initiativ og er samstemte om å slutte oss til dette. Det er naturlig å se det i sammenheng både med sykehussatsingen i området og Gardermoen som kommunikasjonsknutepunkt, påpeker Thue.

KOMPETANSE

– Hvorfor vil dere ha dette sykehuset hit?

– Vi er en vekstregion som trenger kompetansearbeidsplasser. HSØ har en utfordring med lokalisering, derfor kontaktet vi dem. Brevet satte dem på andre tanker og nå tar de en runde til. At alle ordførerne samlet, og det gir et sterkt signalet til HSØ om at de er velkomne, påpeker Staahle.

– Får et nytt sykehus i Ullensaker noe å si for Nannestad?

– Noe faller ned her, og noe faller ned i Nannestad eller Eidsvoll, men det viktigste er å få dem hit til vår region. Det skaper økt ønsket sysselsetting og mindre Oslo-pendling, sier Thue.

RASK BEHANDLING

– Er dette realistisk?

– Definitivt. Vi bidrar til å løse HSØs utfordring med tanke på den lokale motstanden de møtte i Bærum. Det medisinske fagmiljøet er veldig opptatt av å komme i gang raskt, og da er Gardermoen et godt valg. Her har vi rask saksbehandling og tomtene står allerede klare, sier Staahle.

– Som nabotomta til LHL?

– Den også, vi har flere ledige tomter. Men HSØ er best egnet til å svare på hvor de vil legge sykehuset. Kommunen inviterer gjerne HSØ til befaringer her i området for eventuell lokalisering, understreker Tom Staahle.

– Og alle de øvrige kommunene står klare til å gi dem samme tilbud, påpeker ordfører Hans Thue.

 
LHL: Etableringen av LHL-sykehuset kan være starten på et større helsecluster i Gardermoregionen. Nå frir ordførerene til Helse Sør-Øst.
TOMT: Store deler av Gardermoen næringspark ligger brakk i påvente av utbyggere. Dette kan bli plasseringen til Helse Sør-Østs nye psykiatriske sykehus.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no